lauantaina, joulukuuta 23, 2006

Heti sen huomasi

Oli tosi paljon valoisampaa tänä aamuna kuin eilen, kun menin hevosia ruokkimaan ja lehteä hakemaan koirien kanssa. Siitä ne päivät tosiaan lähti ihan kiitämällä pitenemään! Voisko se muuten mitenkään vaikuttaa, että olin puolitoista tuntia myöhemmin liikkeellä kuin yleensä. :) No - ei kai nyt sentään, niin pieni ero.

Istun uuden työpöydän ääressä uudistetussa työ/vierahuoneessa ja ihan hulppea fiilis jotenkin, kun homma on saatu tehdyksi. Seinälle lopultakin päässyt issikkakelloni (tuliainen Islannista itselleni) raksuttaa mukavasti ja on taas kovin rauhaisaa, kun muu väki nukkuu. Vielä puuttuvat valokuvat seiniltä, tähän alleni olisi ihan kiva saada matto ja kirjat ja valokuva-albumit ovat vielä suuressa pinossa apukeittiön päässä, mutta periaatteessa kaikki on valmista.

Kohta alkaa viime hetken joulutohinat. Minua odottaa tuolla kaksi kinkkua á 5,5 kg. Sanoivat, että ovat ruiskuorta ja uunia vailla, kun kahvia keittelin siinä.

Ihan pikkuisen on vielä kauppahommiakin jäljellä. Tottakai meidän perheessä ollaan niin myöhässä, että joululahjojakin puuttuu jokunen. Ideat sentään ovat jo olemassa. Ruokakauppaankin pitää vielä mennä. Siellä olessa aina hämmästyttää, että uskovatko ihmiset, että ruoka loppuu maailmasta, kun sitä niin hirveästi pitää ostaa. Ja joukon jatkona, yksi pahimmasta päästä olen tietnkin minä. Varmaan olen ollut entisessä elämässäni hamsteri tai joku semmoinen. :)

No, ihaninta on se, että on neljä päivää vapaata. Upeaa.

---

Ukko heräsi, sillä on kiire lähteä hakemaan metsästä uutta joulukuusta. Joo, niitä haettiin viime sunnuntaina jo mummolaan, Katariinalle, Liisalle ja meille. Olivat auton peräkärryyn pakattuina kaikki 5 (Katariinalle kaksi, että se saa valita, kun ei päässyt itse paikalle). Kun pojat tulivat metsästä sanoin, että ne kuuset kannattaisi ehkä ottaa pois siitä kasasta ja nostaa johonkin pystyyn, ettei alimmaisista oksat katkeilisi. No, ei kuulemma katkee. Siihen jätettiin. Ja nyt oli sitten alimmaisesta kuusesta jotenkin - pakkausvaiheessa vissiin, tuumasi ukko - oksat katkenneet. Piisaahan noita kuusia metsässä ja saapi hepot ihan heti joulunakerreltavaa tuoreeltaan. :D Toivottavasti löytyy kuusi kivutta ja on mukava samoilla metsässä tovi.

Mukavia jouluvalmisteluja muillekin!

Ei kommentteja: