sunnuntaina, toukokuuta 16, 2010

Hellettä!


Yhtäkkiä se tuli - ihana, kuuma kesä! Enää ei tarvita sukkia ja vapaa-ajan voi kulkea crocseissa.

Helatorstaista eiliseen vietin pääosin Kytäjän kartanolla, jossa olin mukana järjestämässä islanninhevosnäyttelyä. Kaikki sujui hyvin ja ilma tosiaan helli meitä helteellä.

Kauhean varsakuumeen kehittivät 1-vuotiaat, jotka olivat näytillä lauantaina.

Eilen meille tuli hoitoon pojan koira, Rami, joka heti päätti sijoittua hyvälle katselupaikalle etukuistille. Se ikävöi kovasti isäntäväkeään ja käy öisinkin vikisemässä ja raapimassa ulko-ovea. Muuten se kyllä on sympaattinen otus, mutta arvostan kyllä yöuniani sen verran, että se sai viime yönä pari kertaa kuulla sen kaltaisia hellyttelynimiä, jotka eivät sovi julkaistaviksi.

Kohta vien Ramin pois ja haen samalla mukaani pojan tyttöystävän, Suvin, katsomaan, millaista on islantilaisen Benni Lindalin kovasti mainostettu harmonia hevosen kanssa.

Se on pakko vielä mainita, että perjantaina tilaamani lämmin kylpytynnyri ei mennyt ihan niinkuin Strömsössä, ukkokulta oli päättänyt ottaa vetta pois lapolla jonkin verran, unohtanut lapon paikoilleen ja kun hän palasi takaisin, oli uuniin sulanut melkoinen reikä. Tekevälle sattuu ja onneksi uuneja saa uunikaupasta.

lauantaina, toukokuuta 08, 2010

Lihavat on lepposia?

Olisin olettanut, että Vissa on enemmänkin jo pyöröpaalin kokoinen, mutta kuvassa sentään paali on vielä isompi. Muut ponit ovat jostain syystä säilyttäneet linjansa, mutta Vissa on leveä kuin ladon ovi. Luulisin, että muutamat kantavat tammat ovat hoikemmassa kunnossa kuin tämä.

Leppoisa se ei silti ole, viikolla kävi kengittäjä ja tamma kävi niin kuumana, että jossain vaiheessa ajattelin sen paiskaavan kengittäjän tallin ikkunasta pihalle. No, kengät saatiin pois ja järkyttävän pitkiksi venähtäneet kaviot asialliseen kuosiin.

Kantavista tammoista puheen ollen... harvoin olen toisille mistään kateellinen, mutta nyt kun facebookiin tupsahtelee ystävien varsojen kuvia, niin täytyy myöntää, että haluaisin omaankin pihaan ihailtavaksi pari pitkäkoipea. Ehkä ensi kesänä... tai sitten ei. Haluaisiko kukaan kohtuvuokrata tamman tai pari?