lauantaina, joulukuuta 26, 2015

Talvi? No Joulu sentään!

Syksy jatkuu ja jatkuu, ainakin säiden puolesta.  Ikävä olla negatiivinen, mutta en tykkää yhtään.  Lähes joka päivä sataa kylmää vettä ja maa on mutainen ja liukas kaikkialta.  Meidän kylillä on lisäksi kaivettu sähköt maan alle, joka on hyvä juttu, mutta kaivaminen ja kaivureiden ajelu kylätiellämme on lisännyt mudan määrää joka paikassa.

Pihatiemme 12.11.15 - lähes mustavalkoinen maisema


Aaamurusko heijastuu ikkunasta (12.11.15 klo 8 maissa)


Mitähän tässä syksyn kuluessa on tehty, tässä muutamia poimintoja:

Ukkokulta  on ahkerasti pykännyt rantamökin sisätöitä ja Mikko on tehnyt sähkötöitä niin, että nyt mökki jo lämpiää omien pattereiden varassa ja ensi viikolla saataneen loput lamput kattoon ja kamina paikalleen.  Sitten on vielä ainakin lattioiden lakkaus, parven kaiteet ja minikeittiö tehtävänä, että pääsee sisustuksen kimppuun. 

Kylpytynnyri meni vaihtoon, vanha alkoi pahasti ryppyillä, joten tilasimme uuden.  Vanha meni pressun alle säilöön, jospa siitä saisi korjaamalla vielä mökkirantaan iloa. kunhan ehtii.  Uusi on hieman isompi, varustettu ulkokaminalla.  Muutaman kerran sitä on jo kokeiltu ja hyvä on.

Naapurissa, Mikolla ja Suvilla, oli pari viikkoa sitten surun päivä, kun Rami jouduttiin lopettamaan.  Se tuli oudon äreäksi ja röntgenkuvissä löytyi isoja syöpäkasvaimia, joten nyt ukko saa juosta sateenkaarisillalla.  Ramilla oli hyvä elämä Mikon ja Suvin hoivassa, paljon ymmärrystä, kuria ja liikuntaa ja mukavasti koirakavereita. Rescuerakin taivas. 

Rami sellaisena kuin minä sen muistan. (c) Sarianna Junnila
Tallinnassa piipahdettiin joulumarkkinoilla ystäväpariskunnan kanssa, tästä on tulossa jo perinne, mukava pieni etelänmatka joulun alla.

Joulutori Tallinnassa on kauniisti valaistu
Vanhan kaupungin talot ja ikkunat ovat tunnelmalliset iltavaloissa


Nyt on jo Tapaninpäivä, Jouluaatto on vietetty melko perinteisesti syöden, saunoen ja lahjoja jaellen.  Tänäkään vuonna ei rakas pikkupeikko tullut Lapista kotiin Joulua viettämään, mutta Katariinan perhe ja Mikko ja Suvi olivat ilonamme aattoiltana.  Mukavaa oli. Kiitos kaikille asianosaisille.

Wilma esittelee mieluisia vaatejoululahjoja:
voimistelukerhon lämppäriaalari sekä uusi lippis Thaimaan matkaa varten
Tänään on ollut kylmä viima ja se on antanut listavan tekosyyn vain istuskella ruokailujen välillä sohvalla ja pelata tabletilla jotain.  Juuri latasin pari kirjaa siihen ja taidan jatkaa joulunviettoa niissä merkeissä.  Huomenna pakastuu ja tuuli lauhtuu, ehkäpä sitten voisi jopa ratsaille nousta. 

Mukavaa vuoden loppua kaikille!