keskiviikkona, huhtikuuta 29, 2009

Kevään hurmaa

Haukottaa. Talvilomalla osittain palanut nahka kutiaa öisin ja makuuhuone on kuumannihkeä nukkua. Avaan aina illalla ikkunan ennen nukkumaanmenoa, jotta huone viilenee johonkin 15C:een, kun menemme nukkumaan, mutta aamuksi se on kohonnut yli 20C-asteeseen. Ehkä sen kaiken kestää, kun on kesä tulossa.

Huomenna on vappuaatto. Talvi tuntuu taas häipyneen uskomattoman nopeasti. Ei siitä ole montakaan päivää, kun jahtasin Marilyniä lumihangessa ja nyt menen aamuisin hevoshommiin crocksit jalassa. Tosin nössömäisesti käytän vielä sukkia, kun kumminkin lämpötila on alle 10C, mutta pian nekin saa heittää pois. Olenhan kertonut, että jalkani inhoavat sukkia ja heti, kun on mahdollista, lopetan niiden käytön?

Monta päivää on täällä Suomessakin ollut aivan pilvetön taivas ja aurinko on paistanut. Tänään on pilvistä. Oikeastaan toivoisin vähän sadetta, niin nurmikko lähtisi kasvuun ja alkaisi oikea, vihreä kesä. Katselin aamulla toiveikkaasti puiden silmuja, ne ovat niin pullollaan, että kohta on taas hiirenkorvien aika.

Sitä odotellessa.

---
Tämä ilta on laulun ilta, ajatteli Nuuskamuikkunen. Uuden laulun, jossa on yksi osa odotusta, kaksi osaa kevätkaihoa ja loput vain hillitöntä hurmaa siitä, että saa vaeltaa, olla yksin ja viihtyä oman itsensä seurassa. - Tove Jansson
---

tiistaina, huhtikuuta 28, 2009

Liikkeelle, mars!

Töihin tästä pitäisi luunsa laahata. Tai kaipa ne luut menisi ihan kepeästi, mutta on kertynyt tuota lihasmassaa luiden päälle sen verran, että se on raskaampaa saada kiihtymään. Paras puoli tässä työviikossa on se, että se on vain kolmipäiväinen. Ensi viikollakin olen vain 4 päivää töissä, joten pieni pehmeä lasku on edessä kaiken lomailun jälkeen.

Katselin ottamiani lomakuvia ja ihan pikkasen ärsyttää, kun kaikissa merikuvissa on horisontti vinossa. Miksiköhän se on niin hankalaa saada suoraan - pitääkö sen aina ollakaan suorassa - aarrgghh.

Loma sujui todella leppoisissa merkeissä, rannalla käpöttely tosin kävi välillä raskaaksi +25C-lämmössä, kun joinain päivinä tuli teputeltua jopa yli 10 km yhden pienen oluen voimalla. Taisin saada kävelystä huolimatta pari kiloa elopainoa lisää tuolla reissussa. Pitänee sille asialle alkaa kohta tehdä jotain... lisätä liikuntaa, vähentää ruokaa ja olutta. Kaipa se on taas aloitettava vähintäinkin karppausjakso, jotta paino ei nouse infernaaleihin mittoihin.

Jotta arkipäivän totuus ei kuitenkaan unohtuisi, niin lähden etsiskelemään jotain työvaatteita itselleni. Mukavaa päivää - kevät ainakin on kauneimmillaan ja melkein kuulee, kun puiden silmut kasvavat - kohta on lehti puussa. Mahtavaa!

--- Ainiin, kiitokset kaikille luolakoeonnitteluista. Etenkin Marjun kiitos sai hämmentymään - että joku oikein odottaa näitä kirjoituksia... ohhoh! ---

maanantaina, huhtikuuta 27, 2009

Luolakokeessa

Kevään tullen pidetään taas luolakokeitakin ja lähdimme Marilynin kanssa 18.4.09 Vihtiin hakemaan toista B-tulosta luolakokeesta. Kyseessähän on taipumuskoe, ei kilpailu, ja taas Marilyn osoitti taipumuksensa loistavasti:


Ahdinkoputken läpäisy: OK, vaivaton

Tyhjän luolan tarkastus: Täydellinen, äänetön, rauhallinen

Arvostelu: Koira hetken mietittyään luolaan, rauhallisesti luukulle, hyvä haukku, kettu vasempaan päätypesään- Koira aloittaa voimakkaan painostuksen, ei väistä ketun iskuja, vaan koe keskeytetään tuomarin todettua koiran erinomaisuuden.

Koe alkoi: 10:36 Koe päättyi: 10:38


Saavutettu kehitysaste B 44 pistettä


Eli taas täydet pisteet ja D-B -asteen paras koira kokeessa. Viimeksi Marilynillä meni kokeeseen 8 min ja nyt huimat 2 min! On se vaan peloton epeli! Helatorstaina lähdetään sitten kokeilemaan A-astetta ja käyttövalioksi pääsemistä. Eniten minua epäilyttää valion arvoon vaadittava luonnonluolan tarkastus, kun epäilen, ettei tyyppi tule sieltä lainkaan ulos tai tulee eri reiästä, kun mistä se laitetan sisään... Siitä tulee sitten pitkä ilta...


Kuvassa näkyy, millainen tuo keinoluolasto on, jota kokeessa käytetään.




---



Olen muuten viimeistä päivää talvilomalla. Tulimme eilen illalla Playa del Inglesistä aurinkolomalta. Sen jäljiltä kirvelee nahkaa muutamin kohdin, mutta onhan tuota rusketustakin kertynyt. Oli ihana loma: aurinkoa, lepoa ja hyvää ruokaa oli riittämiin.


Tämä päivä menee pyykinpesussa ja kotisiivouksessa. Tosin ilma on niin mahtava, että on sitä ratsastamassakin käytävä.

tiistaina, huhtikuuta 07, 2009

Kolmannen kansion kolmas kuva

Sain kuvahaasteen Marilta.

1. Avaa kolmas kansio, jossa säilytät valokuviasi.
2. Valitse kolmas kuva kansiossa, ja julkaise se blogissasi.
3. Selitä kuva.
4. Haasta neljä bloggaajaa tekemään samoin


Tänä kuva on otettu 2.7.2005 klo 6:48 - kaadettu heinäpelto kimaltaa upeasti ja houkuttelee koirat myyrähommiin.


Haastan mukaan Takkulandian. Minnan, Jarin ja Elinan.

keskiviikkona, huhtikuuta 01, 2009

Aurinkoa

Pihatiet lirisevät - lumi sulaa kohisten auringonpaisteessa. Vietän tänään etätyöpäivää ja ajattelin kammeta ruhoni Félagin selkään jossain vaiheessa. Sovin myös lounastapaamisen, joten jotain vaihtelua luvassa tähän elämään.

Ensi viikolla lomailen suurimman osan viikkoa. Suunnitelmissa suursiivous. Talo on aina vain kuin pommin jäljiltä, hukumme kohta sanomalehtiin. Ryhdistäytyminen ei ole onnistunut, joten pitää yrittää kertarysäystyyppistä menettelytapaa. Joinkain päivinä ajattelen, että vain talon räjäyttäminen tekisi siivoa jälkeä, mutta ehkä kuitenkin kannattaa yrittää jotain muuta ensin.

Lomailen huhtikuussa peräti kaksi viikkoa - pääsiäisviikon "lomailen" kotosalla ja 19.4 lähdemme Playa del Inglesin aurinkoon ukkokullan kanssa. Olin vahingossa jättänyt viimevuotisia lomia pitämättä 3 pv, varsinainen lottovoitto tälle kevätväsymykselle! Muksaa, että peikkolapsi lupasi käydä koulua kotoa käsin, jotta pääsisimme lähtemään. *Muistathan sitten, että talossa on (luultavasti) siivottu!*

Eipä tässä muuta - jos tekisi taas töitä.