lauantaina, tammikuuta 19, 2013

Pennut 2 viikkoa

Pennut ovat jo kaksiviikkoisia.  Paino nousee edelleen tasaisesti, nyt suurin poika (nelonen) painaa 1360g ja pienin tyttö (tällä kertaa ykkönen) painaa 1240g. Kaikilla pennuilla on siis paino noussut kahdessa viikossa melkein kilon.

Silmät ovat auki, mutta ilmeisesti katseen kohdistus ei vielä toimi.  Kävelyäkin harjoitellaan, pontevasti nostetaan maha ylös patjalta ja yritetään ottaa kaksi tai kolme askelta ja sitten kaadutaan suorilta jaloilta. 

Kaisa kävi tänään pentuja katsomassa ja auttoi minua ottamaan niistä "passikuvia".


Tyttö 1 sivulta ja suukko auki
Tyttö 1 edestä ja suukku kiinni
Tyttö 2 - suu auki (huomaa alahuulen musta rajaus)

Tyttö 2 edestä

Poika 4 silmät kiinni

Poika 4 - silmät auki
Poika 5 suu ammollaan
Poika 5 näyttää kieltä
Pojat ovat sukupuolileimaltaan selvästi poikia.  Niiden päät ovat paksummat ja isommat kuin tytöillä, jopa hännät ovat jämäkämmät kuin tytöillä. Yhdessä Kaisan kanssa todettiin, että kaikki pennut ovat todella ällöttävän rumia.  Niiden kuvaaminen ei muuten enää ole niin kauhean helppoa.  Näyttäisi, että jokaisella on oma tahto. Poika nelosella ehkä kovempi kuin muilla, mutta ei ne muutkaan ihan lapasia ole.

---

Felagi oli ystävälleni Kaisalle hurjan rakas hevonen, olen iloinen, että ymmärsin jakaa sen erinomaisuutta Kaisan kanssa.  Hän kirjoitti omaan blogiinsa ihanan muistokirjoituksen Felagista.  Kiitos Kaisa tuosta tekstistä, se nostaa yhteiset hetkemme Felagin kanssa lämpimästi mieleeni. Täältä löydät Kaisan jutun.

1 kommentti:

KaisaL kirjoitti...

Niin se menee, yhdet tarkkaavaiset silmät sulkeutuvat ja kahdeksat aukeavat. Tänään oli todella "bitter sweet" päivä. Mutta niin sitä vaan teiltä lähtee aina levollisin mielin kotiin, kiitos.

(PS. Kolmannen asteen ristikuulustelu odotti kotona kun tuoksuin niin kauttaaltaan pennuille, vieläkin joku koirista nuuhkii puntteja ja puntaroi olenko ehkä piilottanut pennun huppuuni..)