lauantaina, heinäkuuta 09, 2011

ERI -putki päällä

Tänään oli vuorossa Hyvinkään näyttely.  Lähdin matkaan tuossa puoli yhdentoista aikoihin ja olin etukäteen arvioinut, että Disa arvosteltaisiin joskus kahden maissa.

Perillä oltiin puoli kahdentoista maissa ja lampustelin kaikessa rauhassa kohti kehää. Tuttuja lägiläisiä oli esittämässä huskyjään ja virittelin rauhassa uuden retkituolini kehän laidalle. Ajattelin, että on hyvää aikaa totuttautua tunnelmaan.

Kehässä oli koira nro 404 ja meidän numero oli 413 - ihan kiva, että päätettiin olla ajoissa paikalla!  Toinenkin islantilainen oli paikalla ja jutustelimme hetken niitä näitä, kunnes Disa kutsuttiin kehään.

Tuomari - Esko Nummijärvi - katsoi ensin hampaat (sai tietty pusun Disalta) ja käski sitten juoksuttamaan koiraa ympäri.  Minä juoksutin ja tuomari selaili vihkoaan, jossa ilmeisesti oli rotumääritelmä ja arvosteluohjeet.  Laitoin Disan seisomaan ja sitten tuomari sanoi, että voisin juoksuttaa uudeelleen, koska haluaisi nähdä koiran uudelleen liikeessä. (Hieman olen sitä mieltä, ettei ekalla kertaa ehkä ehtinyt nähdä koiraa olenkaan.)

Sitten pysäytin Disan seisomaan ja se seisoi jokseenkin terhakkaana ottaen huomioon lämpötilan vähintäin  35C auringossa, olettaisin.

Arvostelu: "Rotutyyppi: mittasuhteiltaan oikea. Oikeanmuot. pää, vaaleat silmät. Kallo-osa voisi olla tasaisempi. Kookkaat korvat, jotka voisivat olla terävämmät. Hyvä selkä. Melko hyvä häntä. Hyvä rintakehä & oikea-asentoiset raajat- Koiran pitäisi esiintyä ryhdikkäämmin. JUN ERI JUK1"

Tuomari kertoi koiran olevan hieno, mutta sen pitäisi esiintyä ryhdikkäämmin ja siksi ei serttiä tule tällä kertaa.  Huomasi kuitenkin, että helle saattaa vaikuttaa esiintymiseen.

Muita näyttelyitä ei nyt ole suunnitelmissa - varmaan kannattaa odottaa, että Disa siirtyy avoimeen luokkaan ja "kypsyy" hieman.  Olin ihan iloinen, että emme voittaneet - oli kuitenkin kiva päästä heti kotiin vilvoittelemaan ja päiväunille.

Ei kommentteja: