torstaina, kesäkuuta 03, 2010

Huligaani










Parina yönä on pihallamme vieraillut huligaani - se paiskoo agilityesteet sinne tänne ja kaataa raivoisana kontaktikapistuksen tai keinun. Esteet ovat lentäneet touhun seurauksena jopa muutamia metrejä.

Asumme niin maalla ja kaukana tiestä, että tuntuu uskomattomalta, että jotkut pikkupojat tai lapset tekisivät tuon.

Viime yönä heräsin ja menin etukuistille katsomaan maisemia ja mitä näinkään? Pieni, lyhytsarvinen peura tappelee hurjana tuulessa heiluvan riippumaton kanssa! Agilityesteet se on jo paiskonut sinne tänne. Siinä sitä ollaan - viaton metsien mies on tullut taajamaan rettelöimään. Lieneeko nauttinut liikaa happomarjoja tai jotain?

Metsästä on ilmestynyt muitakin rettelöitsijöitä - yöt ovat tuskaisen kuumia ja ikkunaa on pidettävä auki. Koska siinä ei - vielä - ole hyttysverkkoa, hyökkäävät saunajakkaran kokoiset hyttyset yöllä kimppuun. Kahden huonosti nukutun yön jälkeen minäkin alan kohta paiskoa jotain. Kannattaa kohdattaessa olla varovainen.

7 kommenttia:

Kennelpoika kirjoitti...

Kyllä maalla on mukavaa. Meillä aidan toisella puolella päivystää kettu ja teillä peura pistää paikat paskaks :D Ja sitten ne lehmä-itikat. Siinä on lehmää tai itikkaa kerrakseen. Ehdotin jo Jounille että ostetaan kaksi itikantappaja-ufoa, jos saatais paljousalennusta...

KaisaL kirjoitti...

Mikä on urospeuran oikea nimi? Onko nekin hirvaita? Koska nyt sulla on oikein totinen (vastavieroitettu?) _mahtisonni_ siellä. Sille pitää vaan opettaa esteet vähän paremmin ja siru pinnan alle. Sit eiku kisoihin. :D

PS. Meillä hyttyset on pieniä mutta sitäkin ilkeämpiä, meikäläisen "rekkamiehen hymy" on tuolla istutuspuuhissa saanut koristuksekseen komian ilmestyksen, itikoiden tarjoaman vyöruusun. Nämä ovat myös niin ketteriä etteivät peijoonit mene semmoiseen tuulettimella varustettuun hyttyssieppariin, sitä rätspäts-sähköansaa täällä ei edes voi käyttää kun Rontti pelkää sitä. (ei niin että se ois toiminutkaan kun sitä kokeiltiin, sen ainoat saaliit olivat typeriä kukkakärpäsiä)...

Se mitä mä en tajua on itikoiden parveilu ulko-oven takana kun tulemme töistä. Koirat ovat alakerrassa joten niillä ei pitäisi olla mitään houkutinta miksi ne siinä törröttäisivät. Sama alakerrassa, sinne siunaantuu hyttyjä kanssa. Eli tulitpa töistä tai menit suihkuun, ensimmäinen tehtävä on sadatella 30 hyttysen seassa.

- Tuija - kirjoitti...

Luomuhuligaani =) Kunhan ei vahingoita itseään..... Olis kaikesta aineellisesta vahingosta huolimatta hieno joskus nähdä tuollainen peura teutaroimassa omassa puutarhassa :)

#krissenjutut -blogi kirjoitti...

Juu, eikä tää oo mitään rikkonut - kunhan paiskoo menemään. Aika huiman näköinen oli pojan tanssi riipumaton kanssa. =)

Marleena kirjoitti...

Meillä taitavat käydä suihkulähteellä juomassa kun vajenee välillä yön aikana, vaikkei ole vuotavia reikiä.
Niin ja viime viikon tapaus. Tulin töistä, portaalla oli oravanpoikanen. Se livisti tietty piilon kun kohti kävelin, mutta kun 10 min myöhemmin lähdin koirien kanssa lenkille, se oli jälleen rapulla, samoin kun tulimme koirien kanssa takas. Seuraavana päivänä se vilisti pitkin rappuja ja seinänvieruksia.
Pari päivää myöhemmin mies löysi sen verannalta pärekorista, jossa olen säilyttänyt rastasverkkoja koko talven. Ajattelin että kunhan lähtee pois, käyn nappaamassa ne verkot, ettei tartu niihin. Illemmalla menin sitten katsomaan tilannetta, niin sieltähän se vilisti kiireesti pois, mutta yllätys yllätys - siellä oli neljä muuta jotka olivat sotkeentuneet niihin verkkoihin. Irrottelimme ne varoen verkot saksilla leikellen irti. Kolme lähti heti kun laskettiin maahan, yksi oli tajuton, se viimeinen. Se sitten kyllä heräsi ja nostimme sen takasin uudelleen pehmustettuun koppaan jonne se jäi. Aamulla se oli siellä toisen kanssa yhdessä. Iltapäivällä pentukoirani löysi sen kuolleena. Ei ollut sitten kuitenkaan selvinnyt. En tiedä kuinka monta päivää ne oli olleet. Ihan kuin se yksi irrallaan oleva olisi tullut hakemaan apua - oli niin rohkeasti rapulla vaikka talossa on kaksi irrallaan olevaa koiraa.

Satu kirjoitti...

Voi peuraa :D
Ei olisi ensimäisenä tullut mieleen, että peurat syyllistyisivät moiseen, hassu maailma :)

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.