keskiviikkona, helmikuuta 28, 2007

Optimisti - realisti - pessimisti

Olen taas mietiskellyt asenteen vaikutusta ihmisen käyttäytymiseen. Se, onko ihminen pessimisti, realisti vai optimisti on merkityksellistä aivan kaikelle. Joskus ihmettelen, mihin pessimistejä tarvitaan, mutta voihan olla, että jonain päivänä keksin niillekin jonkin käyttökohteen.

Itseasiassa keksin aivan heti yhden: pessimistit kiskovat yltiöoptimisteja realismin suuntaan. Liika optimismikin on vahingollista, kuten liika pessimismi ja realismikin.

Aika hassua on sekin, että usen pessimistit ja optimistit liikkuvat tosiaan pareina. Monissa parisuhteissa toinen on pessimisti (tai realisti) ja toinen optimisti.

Tätä pitää miettiä... Hieman myöhemmin tosin, koska optimistinen luonteeni on työntänyt tälle päivälle kaksi työtehtävää, joiden molempien pitää olla huomenna valmiit. Eilen, kun arvioin niiden kestoa tarkemmin, totesin, että kumpikin on yhden työpäivän mittainen, jos menee huonosti ja puolikkaan, jos menee hyvin. - Saattaa tulla pitkäkin työpäivä. ;)

---

Optimisti on ihminen, joka näkee vihreää valoa kaikkialla, kun taas pessimisti näkee vain punaisen pysähtymisvalon. ... Todella viisas ihminen on värisokea. - Albert Schweitzer

Optimisti säteilee onnesta: Olen ainoa jonossa, olen siis ensimmäinen. Pessimisti marisee: Olen ainoa jonossa, olen siis viimeinen. -Žarko Petan

Turha pelätä tulevaisuutta - se alkaa vasta huomenna. -Žarko Petan

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Meillä töissä on ollut tapana todeta optimistista ja pessimististä seuraavaa:
Pessimisti toteaa tympeään sävyyn: "Tämän huonommin ei kyllä enää voi mennä!"
optimisti kuittaa ovelana:
"Kyllä voi!"
:)