torstaina, helmikuuta 22, 2007

-21C - villahousut jalkaan!

Se on sitten taas torstai. Lempipäiväni. Kahdesta syystä: illalla tulee leppoisaa sohvaperunaohjelmaa telkkarista: Kuningaskuluttaja, Kotikatu ja Lost ja päivällä käyvät siivoojat. Tosin nyt on kahtena viikkona käynyt niin, että siivoojille on tullut ikävä este. Ikävällä en tarkoita sitä, että koti jää siivoamatta, vaan sitä, että siivoojilla on ollut henkilökohtaista harmia. Koska he ovat molemmat ystäviäni, minua harmittaa enemmän heidän elämänsä takaiskut kuin oman kotini sotkuisuus.

Joo, ihmettelijöille voin kertoa, että aivan totta se on on. Meidän perheen sotkuisuusaste on niin maailmanluokkaa, ettei yhdellä siivoojalla pärjää. Niitä tulee kaksi joka viikko. Minusta on upeaa, että jossain olemme todella hyviä ihan joukkueena kotona. Meillä osataan jättää korjaamatta roskat lattialta ja pyyhkimättä koirien tassut kurailmoilla. Meillä voidaan löpsähtää työpäivän jälkeen sohvalle lepäämään, vaikka lattialla olisi taiteellinen asetelma limupulloja, mandariininkuoria ja euron kolikoita.

Kyllä, tosinaan se harmittaa, mutta nyt kun joka torstai on käyty siivoamassa ei kotikaan ole päässyt infernaalisen hirveään kuntoon. Siivoojat eivät edes uskalla pitää vapaaviikkoja, koska sitten on niin rankkaa seuraavalla viikolla. Mutta en nyt hehkuttele tällä asialla enempää, ettette oikeasti luule, että olemme aivan sikoja. Syömme puhtailta astioilta ruokaa, jonka viimeinen myyntipäivä on kaukana edessäpäin. Se on oleellista.

---

Mutta nyt lähden töihin. Mottona voisi tänään olla vaikkapa:
Parhaiten ihminen voisi testata valmiuttaan kohdata ihmiskunnan tavallinen edustaja olisi kiivetä sattumanvaraiseen taloon savupiippua alas ja tulla niin hyvin kuin mahdollista toimeen sisällä olevien ihmisten kanssa. Ja näin itse asiassa jokainen meistä teki sinä päivänä, jona syntyi. - G. K. Chesterton

---

Ps. tuo päivän otsake oli tietenkin Elinalle - nyt sinun ei tarvinnut lukea koko juttua saadaksesi selville, mitä pukea päälle tänään. ;) Hauskaa päivää pakkasessa!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Krisse otsikosta! :)
On mukavaa kun kirjoittelet niin aktiivisesti tänne. Vaikka ei nykyään niin usein nähdäkään (liian harvoin), saa jonkinlaisen kuvan kuulumisista!
Ihanaa pakkaspäivää sinullekin (joskin nyt on enää -13 astetta, ainakin täällä meillä)