tiistaina, marraskuuta 18, 2014

Hestbakkin ja Hestneistin vuosijuhlat: saa laukata!


Ohjekyltti Amazng Ride -kisan varrelta
Viime sunnuntaina vietettiin talli Hestbakkissa juhlia.  Juhliin oli kolmekin hyvää syytä:  talli Hestbakki täytti 8 vuotta, Sihyn islanninhevosyhdistyksen paikalliskerho Hestneisti ry puolestaan 3 vuotta ja näiden vuosijuhlien lisäksi juhlittiin Hestbakkin uutta tallirakennusta.  Vaanilan kartano, jossa hestbakki on viimeiset vuodet toiminut, vaihtoi omistajaa syksyllä ja sen jälkeen on tallille saatu paljon hyviä uusia asioita kuten tämä uusi, hieno talli.

Islanninhevostalli Hestbakki on siis perustettu 2006. Talli on viimeiset 4 vuotta toiminut Vaanilan kartanon upeissa maisemissa. Hestbakkin tallinpitäjä Satu Vuorio on harrastanut islanninhevosia 80-luvulta asti. Satu on matkan varrella on valmistunut harrasteohjaajaksi, I-tason SRL valmentajaksi ja paikalliskerhotuomariksi. Satu kouluttaa itseään jatkuvasti monipuolisesti hevosalalla, niin maasta kuin ratsain.  Hestbakki on Suomen Ratsastajainliiton hyväksymä harrastetalli.

Juhlapäivä avattiin ratsastuskilpailulla.  Tällä kertaa kilpailun ei tarvinnut olla yleisölaji, koska talli Hestbakki on muuttunut ratsastuskoulusta täysihoitotalliksi ja tarvetta tuntiratsastajien houkuttelemiseen ohjelmallisin keinoin ei oikeastaan ole.  Päätimme järjestää tehtävämaaston - nimekseen kilpailu sai Amazing Ride.  Kahden tai kolmen ratsukon joukkuein kierrettiin maastolenkki, jonka varrella joukkueet suorittivat erilaisia tehtäviä.  Nopein joukkue - aikasakot huomioiden - olisi kilpailun voittaja. Kisan aikana ja lopussa nähtiin paljon iloisia kasvoja, siitä saattoi päätellä, että kisa oli mukava.  Yhdessä tekeminen on hauskaa!

Tallin käytävällä oli melkoinen hässäkkä, kun sekä kisaajat
että asiakasmaastoilijat laittoivat hevosiaan kuntoon.
Issikat ovat sopuisaa sakkia, kuten useimmat issikkaihmisetkin, joten  ilman kommelluksia saatiin molemmat joukot ulos tallista.  Uusi talli on valoisa ja avara, kelpaa siellä hevosia kuntoon laittaa!

Pukukisan voittajat lähtöpaikalla.
Ensimmäiseen tehtävään hevosen ohjat laitettiin ristiin ja sen jälkeen piti pujotella puomien välistä.  Tämä tehtävä on itseasiassa issikalla aika helppo suorittaa, koska useimmat  hevoset toimivat erittäin hyvin painoavuilla.  Silloin ei ohjia tarvita kuin pään kääntämiseen.

Vauhdikas ja oikeaoppinen pujottelusuoritus.

Ensimmäinen joukkue matkalla tehtävämaastoon.

Seuraava tehtävä oli poimia hevosenkenkä pukilta.

Kolmanneksi piti ratsastaa se numero, jonka Hestbakki täytti eli kahdeksikko..
Rastivahtina tallinpitäjä Satu Vuotio.

Vuorossa taskuperuutus keilojen väliin.  Jotkut ratsukot tarvitsivat hieman apua,
mutta mallikkaasti ja ilman kommelluksia tämäkin sujui.

Maailmanympärimatka, aina asentoa vaihtaessa piti sanoa jokin hevosrotu.
Vaihtoehtona olisi ollut laulutehtävä, mutta kaikilta sujui maaimanympärimatka notkeasti.
Viimeisen maasto-osuuden saivat ratsukot laukata niin lujaa kuin pääsivät.

Kun hevoset oli laitettu lepäämään oli vielä vuorossa tunnistustehtävä, jossa piti nimetä erilaisia kuolaimia ja hevostarvikkeita.  Jos ei tiennyt jotain, niin sai aikasakkoa.

Hackamore, jenkatappi, sidepull (vai pullside?) ja monta muuta olivat tunnistuksen kohteina.
Kisan jälkeen kokoonnuimme kaikki nauttimaan tallikahvion lämmöstä, kahvista, pullista ja erinomaisista kakuista.  Kahvihetkeen oli kutsuttu lähiympäristön issikkaväkeä ja ilahduttavan paljon porukkaa oli paikalle saapunutkin. Tallinväki oli taas kerännyt pienen synttärikassan ja lahja annettiin Sadulle.  Uusi tallikahvio ja satulahuone ovat siistit ja mukavat.  "Paikka kaikille ja kaikki paikalleen"  on nyt helppoa toteuttaa, kun jokaisella on oma satulatelinen ja sen yhteydessä tilava hyllykkö.

Tallin väkeä - hymyileviä kasvoja tapaa täällä Hestbakkissa aina.

Mainitaan nyt vielä, että tallilaiset olivat kovin iloisia myös samalla viikolla avatusta sisävessasta.  Enää ei tarvitse otsalampun kanssa rämpiä pihan perälle puuseehen.  Sivistys on saapunut siinäkin mielessä Hestbakkiin!

Synttärikakkuja oli kaksikin - ne olivat kauniita ja hyvänmakuisia!

Iloinen tallinemäntä Satu Vuorio, islannista tuodun koiramummonsa. Iitun, kanssa.

Me Hestbakkin ja Hestneistin touhuissa mukana olevat toivotamme molemmille mukavaa ja aktiivista jatkoa!  
Ei kommentteja: