maanantaina, tammikuuta 28, 2013

Pennuille on kodit

Nyt kaikki pentukuumeiset (paitsi 3 valittua) voivat huokaista helpotuksesta tältä osin ja ilman pelkoa lukea ja katsella pentukuvia kaikessa rauhassa: näillä Disan pennuilla on kaikilla jo tiedossa ihanat kodit, kunhan pennut tulevat sopivaan ikään.

Tyttö ykkönen - Tassumäen Kleppa on minun 
(Kleppa=peikkotyttö ja nimi annettiin Kleon muistoksi)

Tyttö kakkonen = Tassumäen Kleima (myös peikkotyttö) on
Lellun oma ja se pääsee Vihtiin issikkatallille hommiin

Poika nelonen, Tassumäen Krókur, ottaa Matin (ja varmaan vähän Iinankin) koukkuunsa.
Krókur saa kaverikseen valkoisen göötin, Igorin - pojilla tulee varmasti painimista riittämään.

Poika viisi, Tassumäen Kossi, menee Maritalle Jyväskylään,
jossa se saa ja antaa suukkoja uudelle perheelleen

Viikonloppuna kaikki uudet omistajat kävivät tutustumassa pentuhin ja jokaisella oli hymy herkässä näitä lääppiessä.  Olen todella iloinen näistä tulevista kodeista, jokaisella on varmasti tarjota pennuille mukava koti, jossa puuhaa, aktiviteetteja, mutta myös järkeä kouluttamiseen löytyy.


Marita (kovasti koirakuumeinen serkkutyttöni Jyväskylästä)  tuli jo perjantaina ja lähti kotiin vasta maanantaina kovasti sitä surren, että seuraavan kerran hän näkee Kossin vasta, kun tulee hakemaan sen uuteen kotiin.  Meillä oli kyllä mukava viikonloppu, kylpytynnyri kuumeni (lopulta) ja Kasvihuoneilmiökin ehdittiin käydä kokemassa. Toivottavasti Kossi saa aikaan sen, että tapaamme useammin.

Me halutaan jo pois laatikosta!
Pennut ovat alkaneet leikkiä ja touhuta ja ne purevat toisiaan jo varsin mallikkaasti ja yrittävät painia jytkyttää.  Yllättävää oli, että huomasin tänään, että pikkupojat osaa myös nylkyttää toisia pentuja - aika ukkoja ovat! Uni kyllä saavuttaa pennut varsin helposti ja sitten taas nukutaan ketarat oikoisena pitkät tovit, kunnes taas syödään ja pissitään ja kakitaan ja painitaan ja nukutaan.  Päivä koiranpentuna voisi olla aika kova juttu, jos haluaisi lepoa, rauhaa ja täysihoitoa "all inclusive" -malliin.

Pentujen paino ylitti 2kg viikonlopun aikana ja vaaka näytti painoksi ----, enkä saanut niitä muutenkaan punnittua joka päivä, mutta nyt on uusi vaaka, jolla päästään 5 kg asti. Painot olivat äsken: Kleppa 2010g, Kleima 2030g, Króki 2250g ja Kossi 2190g, joten komeasti vielä riittää maitoa.

Otin jonkin verran videoita pennuista viikonlopun aikana. Ne löytyvät täältä, täältä, täältä, täältä ja vielä täältä. Osa videoista vielä latautuu tätä kirjoitettaessa - katsele myöhemmin, jos kiinnostaa...  (Aivan kauhean pitkiä latausaikoja ehdottelee - 340 min ja sillain - enkä ole oikein perehtynyt tuohon editointiin, joten näillä mennään.)

2 kommenttia:

- Tuija - kirjoitti...

Jihaa, mullahan on mahdollisuus nähdä joskus Kossi täällä jyväskylässä :)

Anonyymi kirjoitti...

Täytyypä jossain vaiheessa järjestää tapaaminen :). Ja jos tuon kasvattajan saisi myös käymään täälläpäin ja useammin :D.