sunnuntaina, helmikuuta 03, 2013

4-viikkoiset vipeltäjät

Olin viime viikon yksin kotona, kun ukkokulta lasketteli Alppien rinteitä. Viikko oli ihan ok, mitä nyt hiukan sääolosuhteet koettelivat, kun viikolla tuli 20-30 cm märkää sohjolunta ja onnistuin jumittamaan yhden auton tallin luokse lumeen.  Onneksi autoja on useampia, niin se ei haitannut tahtia.

Tarkoitus oli olla toimelias ja siivota taloa joka päivä.  Aina ei hyvätkään tarkoitukset toteudu.  Puolustukseksi voin sanoa, että olin pari päivää kipeänä ja jo arkiset rutiinit ottivat aika lujille. 

Pennut täyttivät lauantaina jo 4 viikkoa ja ne alkavat olla melkoisia vipeltäjiä valveilla ollessaan. Isojakin ne ovat yli 2,5 kg menee kaikilta varmaan tänään rikki.

Äly ei vielä toimi: äitiii, miks me muut ei päästä syömään?
Pennut ovat alkaneet leikkiä leluilla ja tappavat niitä melko totisesti.  Tässä videonpätkässä Kleppa touhuaa lelun kanssa. Yhden vieraan isovarvaskin on ravistamalla tapettu, joten nämä ovat vaarallisia!

Krókur ja Kossi - eivätkö näytäkin pelottavilta pojilta?
Puhumattakaan tästä koko mörssärilaumasta (c) Matti Pirttimäki
Kossia taitaa jo nukuttaa
Tästä on syntymässä pentupino

Kossi miettii, tekisikö jotain vielä vai menisikö pinoon päällimmäiseksi?
Pentujen luonne- ja tempperamettierot näkyvät aina selvemmin.  Krókur on selkeästi aktiivisin, mutta vielä sekään ei ole osoittanut mitään riiviöpiirteitä, on vain rohkea ja tutkii mielellään uusia juttuja.  Kun lattialta löytyy Marilynin ruokakuppi tai vesikuppi, on Krókur ensimmäinen, joka syöksyy maistamaan. Toiset tulevat kyllä yhtä tomerina pian perässä.

Seuraavaksi aktiivisin on Kleppa, se ei onneksi enää ilmaise itseään kiljumalla kovaa, vaan on alkanut tutkia maailmaa reippaan neidon elkein. Varsin usein painikaveruksia ovat Kleppa ja Krókur, niillä ilmeisesti tempperamentit osuu yhteen.  Kovin mielellään Disa itsekin rellestää lasten kanssa, onhan se vasta 2½ -vuotias ja leikkisässä iässä.

Kleima ja Kossi tulevat aika tasavahvoina perässä, Kleima on ehkä aavistuksen vilkkaampi, mutta kyllä Kossikin välillä innostuu ja sitten tanner tömisee.  Ihania ja rohkeita pentuja ne ovat kaikki - en jaksa ollaihailematta tätä tasalaatuista porukkaa.

Vielä 4 viikkoa ja nämä ovat kasvaneet luovutusikäisiksi...

Ei kommentteja: