sunnuntaina, marraskuuta 02, 2014

Harmaa, sateinen päivä

Tänään sää ei kyllä ole ulos houkutellut.  Koko päivän on satanut enemmän tai vähemmän ja maailma on pukeutunut harmaaseen asuun.  Tokihan ulkoilusää on pääasiassa pukeutumskysymys, mutta tänään ei kyllä tosiaan ole mieli ulos tehnyt.

Olen ajatellut, että pikkuhiljaa voisi alkaa siistiä taloamme sen näköiseksi, että täällä asuu kaksi aikuista ihmistä.  Meillä on mm. keittiössä pieni kulmahyllykkö, johon talon rakennusvaiheessa jo suunnittelin laittavani muutaman kauniin esineen ja pari kukkasta.  Se on ollut oikeastaan aina pikkutavaroiden kaatopaikkana -auton vara-avaimia, tarpeettomia silmälaseja, reseptejä, katsastuspapereita, ylimääräisiä postikortteja ja mitä ikinä vaan on keksitty käsistä siinä kohtaa työntää pois, on tyrkätty juuri siihen.  Tänään sitten siivosin sen ja törkkäsin suurimman osan kamasta roskikseen tai jonnekin muualle.

Mitään pieniä, somia kasveja ei juuri tähään hätään löytynyt, mutta laitoin hyllykölle muutamia Maijan ja minun itse tekemiämme rakukeramiikkaesineitä ja jotain muita pikkuesineitä. Ihan soma siitä tuli.  Kunhan törmään johonkin somaan huonekasviin, niin sellaiset pääsevät myös hyllykköä koristamaan.

Kuva: "jälkeen" - "ennen" -kuvaa en kehdannut
ottaa enkä kehtaisi julkaistakaan.

Seuraavaksi luultavasti inspiraation saadessani käyn jonkin kaapin tai kaapinhyllyn kimppuun.  Niissäkin lienee sisältönä tavaraa 90-luvun alusta asti koskemattomana ja tarpeettomana.

Tänään pyörähdettiin, samalla kun käytiin anoppia tapaamassa terveyskeskuksessa, syömässä kiinalaisessa ravintolassa ukkokullan tyttären perheen kanssa.  Juhlistettiin etukäteen tyttösen huomisia synttäreitä. Hän on kuulemma 20-vuotta isäänsä nuorempi ja 20 vuotta sisarpuoltaan Maijaa vanhempi.  Melko nuori siis vielä. Onnittelut näin etukäteen huomisen synttärin johdosta!

Luulen, ettei kiinalainen päässyt pikku Wilman lempiravintolaksi, koska kaikki ruoka oli "tahrittu johonkin oudon makuiseen kastikkeeseen".   No, ehkä se lohduttaa, että Maijakaan ei vielä pari vuotta sitten oikein tykännyt, nyt vasta aikuistumisen myötä on alkanut kiinalainen ruokakin maistua...

 No, ensi viikonloppuna juhlistetaan etukäteen Mikko-poikaa, jonka piti syntyä isosiskolle 18-vuotissynttärilahjaksi, mutta myöhästyi viikon.  Ehkä sitten mennään jonnkin muualle kuin kiinalaiseen ravintolaan?

Ei kommentteja: