tiistaina, marraskuuta 04, 2014

Läpi harmaan päivän...

... voi yrittää vaikka siten, että onkin aktiivisempi.  Eilisen tunnelmat saivat minut ajattelemaan, että pitää tehdä asioita, joista pitää, jotta elämästä voisi nauttia.

Siksi aamukahvit juotuani lähdinkin Isíngin kanssa halki harmaan tihkusateisen maiseman metsälenkille.  Jo aamulla puoli yhdeksän aikoihin sovittelin satulaa ikirapaisen saturatsuni harjattuun selkään.  Olin myöskin päättänyt, että tänään reittivalinnat teen minä eikä se.  Alun pukittelujen jälkeen tahti olikin selvä ja meillä oli oikein mukava reissu.
Metsä oli hämärä ja tunnelmallinen. Kiva, että tuli lähdettyä.
Kun pääsin ratsailta kotiin, tein nopean vaatteidenvaihdon ja pakattiin Disa ja Kleppa autoon ja työkaluja peräkärryyn ja lähdettiin kohti Somerniemen tonttia.  Päämääränä kaataa pari puuta ja purkaa mansikkamaan ympärille tehty aitaus, koska se tulee olemaan aivan rakennustyömaan tiellä.

Jee, mennään!  Eräiltä ei intoa puutu.
Päivän tehtävänä oli siis purkaa tällainen verkkoaitahökötys, johon verkot on naulattu ja "ommeltu" kiinni.  Varsin mukavaa puuhaa sateisessa ja viileässä ilmassa.

Ukkokullan pituus onneksi riittää katon purkuun - itsellä oli hiukan vaikeuksia ylettää.
Tässä on siis verkot punottu yhteen rautalangalla ja se pujotellaan pienin kohmeisin sormin auki.
Edellisellä viikolla olivat ukkokulta ja Mikko olleet metsurihommissa ja tehneet mökkiä varten aukion. Ehkäpä tästä rantasaunahaaveesta tosiaan tulee totta!

Punainen puusee menee purkuun ja sen tilalle tulee saunamökki - oi, ollapa kaikki jo valmista!
Pikkuisen oli jo vilu ja nälkä, vaikkei urakka muutamaa tuntia kauemmin kestänytkään.  Onneksi kotona oli valmiina pakastimessa itse hauduteltua hernekeittoa, joka lämmitti mukavasti, kunhan sen ensin sai sulaksi ja kuumaksi.

Sen jälkeen olisi ollut tosi mukava mennä vaikka päiväunille lämpöisen viltin alle, mutta mepä lähdettiinkin mummoa katsomaan ja kauppaan.  Sitten lähdin vielä pieneen palaveriin Hestbakkiin. 

Nyt ei ole enää muuta iltapuhdetta kun tehdä jotain iltapalaa ja töllöttä telkkaria.  Normipäivääni nähden tässä kyllä oli ihan riittävästi aktiviteettejä.  Eipä päässyt tylsyys yllättämään tänään!



Ei kommentteja: