maanantaina, elokuuta 13, 2007

Sekalaista aamulöpinää

Ulkona ei kyllä näytä siltä, että kesä olisi ohi, vaikka suurin osa kouluista alkaa tänään. On todella kaunis aamu, tuntuu kylläkin siltä, että tulee taas *liian* lämmin päivä.

Siirsimme eilen hevoset uudelle laidunlohkolle ja pikkulauma oli kaunis puhtaalla vihreällä. Kyseessä on siis palanen, josta korjattiin heinä pois ja nyt se kasvaa upeaa uutta ruohoa.

Matkalla pihatietä alas huomasin rusakon nurmikolla aivan minun ja koirien vieressä. Se yritti silminnähden painautua littanaksi, korvakin olivat ihan takana. Kumpikaan koirista ei huomannut sitä, kun se lyhyin syöksyin karkasi metsään. Takasin tullessamme flexissä ollut Marilyn sai siitä vainun ja ja syöksähti valtavalla vauhdilla tismalleen rusakon jälkiä niin pitkälle kuin flexiä riitti. Toiminto, joka vakuuttaa minut siitä, että pihassa pysyminen ei tule olemaan Marilynin juttu ainakaan muutamaan vuoteen. Huoh.

Eilisen päivän imurointi- ja siivoussuunnitelmat painuivat jonnekin ruuanlaiton ja muun puuhastelun taakse, joten se homma on edelleen tekemättä. Vinkkejä luotettavista kotisiivoojista Lohjan seudulla otetaan vastaan, lisäpisteitä saa siitä, ettei päästä koiraa karkuun...

Pikkupeikko ratsastaa edelleen ainakin yhdellä hevosella päivässä. Eilen hän kapusi harmaan pallon selkään ja minä olin Félagilla kirittäjän hommassa. Lyhyt, nopeatempoinen lenkki peräkylään ja takaisin sai koko porukan tursumaan hikeä. Eniten sitä tuli joko minusta tai Félagista, melkoisesti Ísingistäkin ja taisi typykältäkin jokunen pisara irrota. Tyttären ratsastuskunto ja -varmuus ovat Islannin viikkojen jälkeen kyllä kehittyneet valtavasti. Jos hän ennenkin näytti siltä, että on kotonaan hevosen selässä, niin nyt hän näyttää siltä vielä enemmän.

---

Siirryn kakkoskahvikupillisen ajaksi lukemaan aamun lehteä. Sitten on pakko lähteä päivän touhuihin sorvin ääreen, vaikka ei kauheasti nappaisi näin maanantaiaamuna. Taitaa olla viimonen aamu, kun ei tarvitse typykkää repiä sängystä ylös kouluun, kun koulu alkaa vasta puolelta päivin. Huomenna sitä varmaan sitten taas on siitäkin valittamista...

Herrathan ne työn tekis jos se herkkua oes.

Ei kommentteja: