keskiviikkona, elokuuta 01, 2007

Hevosetko viisaita?

Aina kaikki eläintenkouluttajat kehuvat hevosten ylivertaista viisautta. No, älyähän on tietenkin useaa lajia. Omat heppani ainakin ovat viime päivinä osoittaneet päättelykyvyttömyytensä täydelleen.

Olen tällä viikolla alkanut antaa niille kivennäisiä, leipää, ruokaöljyä ja kauraa, jotta syyskarva kasvaisi komeana. Jatkossa ajattelin myös kauran antavan energiaa laiskalle Félagi-ruunalleni. Homma siis menee niin, että hevoset ovat yön 2 hehtaarin laitumella ja aamulla tulen portille ja rapistelen muovipussia. Ne laukkaavat pois laitumelta, laitan portin kiinni ja jakelen otuksille herkkuruokavadit: 2 rkl kauraa, leipäpala, hiukan mineraaleja & 1 rkl ruokaöljyä.

Ne vaihtavat siis 2 hehtaarin laidunpalasen 2 ruokalusikalliseen kauraa! Voi jee, kun pääsisi tuollaisten ihmistyyppien kanssa vaihtokauppoja tekemään tyyliin vaihdatko 10 senttiä euroon?

On muuten melko nopeaa nykyisin saada nuo otukset pois laitumelta. Tyhmähän olen ollut minä, kun en ole tehnyt tuota koko kesää. Parin päivän kuluttua nuo nimittäin tulevat vihellyksestä pois laitumelta. Ja se on näppärää siinä vaiheessa, kun aamut ovat säkkipimeitä.

Laitetaan nyt loppuun potretit koko porukasta:

Vasemmalla ylhäässä Ísing, alla Romeo. Oikealla ylhäällä Félagi, alla Vissa.










Ei kommentteja: