tiistaina, elokuuta 28, 2007

Irtovapaa

Olen lomapäivän vietossa tänään. Oikeastaan ihan mukavaa viettää keskellä viikkoa vapaata, vaikka ehkä olisin tykännyt yhtenäisestä kuuden viikon kesälomasta enemmän. Eihän minulla tietenkään ollut kuin 4 viikkoa lomaa ja siitäkin jäi yli tämmöisiä irtopäiviä tarpeeseen.

Autoiluun taitaa tämäkin päivä mennä pääosin, sillä lomapäivän tarve tuli siksi, että ukon sisko perheineen lentää tänään takaisin kotiin, Espanjaan. Lupasin kuljettaa heidät lentoasemalle. Kuulin kurkienkin huutavan eräänä aamuna matkallaan etelää kohti, joten muitakin muuttolintuja on näin syksyn tullen matkalla takaisin lämpimään. Eilen illalla oli sanomattoman haikea tunnelma, kun istuimme heidän mökissään hetkisen viettämässä viimeistä iltaa.

Leijonan osa eilistä päivääni meni autossa, joten siitä on tulossa tapa. Ensin Lohja-Nummela-Helsinki työmatka (pikkupeikko aamulla kouluun) ja sitten kotiin Helsinki-Lohja. Ukkokulta toi poikkeuksellisesti pikkupiltit kotiin, poikakin piipahti meitä ilahduttamassa ennen takaisin Säkylään menoa. Kotona vietin puolisentoista tuntia ruokaa tehden ja pyykäten.
(Pikkupeikko ratsasti sillä aikaa kaksi hevospalloa! Aploodit sille energialle!) Sitten loikkasimme taas peikkolapsen ja parin koiran kanssa autoon ja ajoimme Lohja-Hakunila-Lohja.

Olimme mukana Janitan agilitykurssilla illalla. Sain tuomisiksi itselleni hieman lisää itsevarmuutta Marilynin kanssa. Mielestäni otus toimi hyvin eikä kertaakaan yrittänyt lähteä livohkaan. Kerran kyllä valssin pyörteissä kompastuin omiin jalkoihini ja läpsähdin kämmenpohjilleni ja mahalleni maahan. Auts, mutta onneksi ei sattunut pahasti. Pikkuinen tuli heti naamaa nuuskimaan eikä lähtenyt karkuun!!! Omille ohjauskuvioilleni toki olisi edelleen paljonkin tehtävää, mutta välillä menee ihan nappiinkin.

Mutta nyt menen kyllä kurkistamaan, minkä lämpöinen on eilen pojalle lämmitetty kylpytynnyri. Kaipa lomapäivänä saa jostain nauttiakin! Jotenkin tällaiset irtopäivät yleensä kuluvat siivotessa ja muissa hommeleissa, senhän kaikki naiset tietävät (ja jotkut miehetkin...)

---

Vesi vanhin voitehista.

Ei kommentteja: