lauantaina, joulukuuta 01, 2007

Ei itketä lauantaina...

Ei itketä lauantaina, ei viitsitä murjottaa, ei lauantai hukkaan kulua saa....

"Älä ressaa" on usein kuultu lausuma pikkupeikon parhaalta kaverilta. Osuvasti usein kohtiin, joissa vastapuoli on jo ihan tolaltaan. Äänensävykin sanojalla on sellainen poikkeuksellisen veltto, joka saa kuulijan rennoksi. Naurusta. Hyvä muistaa vaikeina hetkinä.

Viime viikolla pukkasi muutaman kerran otsasuonia pullistamaan, kun kiirettä ja paineita tunki joka suunnasta, töissä ja harrastepuolella yhtaikaa. Harrastetoiminnan puolella on hankalaa, kun pitää tulla toimeen ihmisten kanssa, joiden itsetunto ei kestä lainkaan kritiikkiä, jolloin homma menee silkaksi pottuiluksi. Puhutaan "yhteen hiileen puhaltamisesta" ja unohdetaan että sehän ei yksin riitä, vaan olisi mukavaa, että oltaisiin samalla puolen tulta, ettei savu ja noki tunkisi vastapuolen silmille.

Nyt on kuitenkin lauantai. Sain nukkua pitkään - ensin seitsemään, jolloin kävin ruokkimassa hevoset ja hakemassa lehden. Sen jälkeen käperryin vierashuoneen sohvalle pienten koirien kanssa yhteen kasaan. - Karma sai mennä peikon kanssa keilaamaan - tai mitä ihmettä se paukuttikaan siellä huoneessa aamuaktiivisuuden puuskassaan...-

Heräsin uudelleen vasta kymmenen maissa kahvin tuoksuun ja siihen, että minua tuijotettiin. Karma, suussaan iso lelusimpanssi odotteli minua herääväksi, että pääsisi morjestamaan. Mikä ihme siinä muuten on, että noiden malien pitää koko ajan kantaa jotain suussaan? Jo ennestäänkin älyttömän näköinen ilme ei koiralla paljon parane, kun suussa on esimerkiksi vihreä karvainen isohampainen mötikkä. Otan joskus kuva ja laitan esille, niin muutkin saa nauraa...

Niin, lauantaina ei ole ressiä, ei harmeja. Kohtapuoleen kiskaisen lämpimimmät ratsastusvaatteeni päälle ja lähdemme taas neljän hevosen voimalla kopistelemaan kyläteitä. Ulkona on järjettömän kylmä. (Suom. huom. -2C, mutta tuntuu huomattavasti kylmemmältä, kun ei ole pakkaseen tottunut.)

Hiukan tässä suunnittelen siivousta ja imurointia, mutta en ota siitäkään paineita... - surprise?
Tämä kuva on viime lauantailta, jolloin koko maailma kimalsi auringossa - tänään ei ikävä kyllä ole ihan sellaista, mutta talvista kuitenkin ja se on parempi.

---

Kun huolehdit ja ärsyynnyt pikku huolista, katso tähtiä ja huomaat oman merkityksettömyytesi. - Maria Mitchell

Ei kommentteja: