lauantaina, joulukuuta 29, 2007

Lauantaihöpinää

Hohhoijaa, nukuin melkein kellon ympäri. Jokin väsyttää - tai oikeammin tylsistyttää. Taidan tietää syynkin: sää, pimeys ja sade. En edes muista, milloin olen nähnyt auringon.

Tänäänhän on taas se aamu, kun ei tarvitse mennä tallille aamulla, koska hevoset ovat nauttineet paalinjämää koko yön. Jostain syystä Kleokaan ei herättänyt aikaisin, vaan tosiaan sain nukkua yhdeksään. Ylellistä ja laiskaa. Juuri sitä, mitä olen kaivannut.

Nyt pitäisi laiskuus lopettaa ja alkaa puuhata, olen päättänyt taas leipoa sämpylöitä (valkosipuli-juustomallia), koska ne olivat ihan erikoisen hyviä. Slurps.

Lisäksi olen aloittanut urakalla pyykkivuoren kutistamisen - iso pyykkitupa on kyllä eräänlainen kirous - lakanoita ja pyyhkeitä ei tule pestyä ennekuin ne ovat aivan lopussa. Nyt ne alkavat olla. Luulen lisäksi, että pyykkikasojen alla on muutama pikkupeikon potkuhousukin odottamassa pesuun pääsyä. Olen ehkä ollut laiskana kauemmin kuin kehtaan myöntääkään...

Minulla on neljä päivää vapaata! Siitä on varaa käyttää muutama jo kaikenlaiseen sellaiseen puuhaan, jota on pitänyt tehdä, mutta ei ole ehtinyt tai jaksanut. Tosin en ole ajatellut paineistaa itseäni mitenkään, vaan ottaa käyttöön isäni vanhan kivan metodin: "Ain laulain työtäs tee..". Isä kyllä lopetti laulamisen vuosikausiksi, kun hän kerran antaumuksella lauleli jotain hommia tehdessään ja äiti erehtyi kysymään, mitä hän sanoi. Isä oli loukkaantunut, kun hänen laulunluritteluaan puheeksi luultiin ja siksi ei laulua tosiaan kuulunut vuosikausiin. Ei pelkästään naisten ymmärtäminen ole vaikeaa, kyllä miestenkin maailma on välillä aika outo.

Maanantaina pitäisi tännekin päin maailmaa tulla pikkupakkanen ja kirkkaammat ilmat.

Sitä odotellessa sisähommiin.

--

Laiskottelusta ei pysty nauttimaan täydellisesti, jollei ole paljon tekemistä. Jerome K. Jerome

3 kommenttia:

KaisaL kirjoitti...

Yksi näiden lokoisten vapaapäiviesi homma on kyllä laittaa näkyviin tuo sämpylöiden ohje. Tämä on nyt toinen kerta kun näen niistä mainintaa ja taas herahtaa vesi kielelle ihan kertakaikkisesti.

Miekin haluan koettaa! (Sämpylöitä, en laulamista..)

#krissenjutut -blogi kirjoitti...

Okei- saamsi pitää:

Juusto-valkosipulisämpylät
noin 20 kpl

5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 tl suolaa
3 tl valkosipulijauhetta
3 murskattua valkosipulinkynttä
2 dl juustoraastetta (Emmental)
n. 12 dl jauhoja (=tumma vehnäjauho tai sämpyläjauho tai mitä vaan löytyy)
2 rkl öljyä

Pinnalle:

n. 2 dl juustoraastetta
1 kananmuna

Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn maitoon. Lisää suola, valkosipulijauhe ja murskatut valkosipulinkynnet, juustoraaste ja öljy ja alusta taikinaksi. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa).

Leivo kohonnut taikina tangoksi ja ota siitä palasia uunipellille. Kohota sämpylät kaksinkertaisiksi peitettynä. Levitä juustoraaste, johon kananmuna on sekoitettu sämpylöiden pinnalle ja paista 225- asteisessa uunissa 12-15 min.

KaisaL kirjoitti...

Loistavaa! Nyt tiedän mitä uuden vuoden ensimmäisenä aamuna paistellaan kun könsikäs vielä kuorsaa...

Ei muuta kuin lutraamisen iloa! Ajattelehan lämmöllä minua poloista kylpytynnyritöntä juhlijaa. :D