torstaina, helmikuuta 21, 2008

Tärkeät tavarat

Näin viime yönä unta, että minun piti omistamastamme irtaimistosta valita 10 juttua, jotka saisin pitää. Loput myytäisiin hyvällä hinnalla enkä saisi niitä takaisin, mutta rahat toki saisin. Kävi ilmi, että eläimet ovat irtaimistoa, joten siitä tuli heti 7:

1-4) Hevosia 4
5-6) Koiria 2 (Ei, ei Karmaa, koska se ei ole meidän)
7) Kissa
8) Kaikki valokuvani (jotenkin onnistuin vakuuttamaan unessa, että kuvat erillisellä kiintolevyllä, seinillä, irrallaan ja albumeissa ovat yksi tavara)
9) Vaarin vanha merimiesarkku
10) Mikä ihme voisi olla 10: Vanhat päiväkirjani vintiltä vai kaikki lasten itse tekemät esineet... - en muista mitä päätin, kovasti harkitsin kyllä eri vaihtoehtoja.

Ja *poff*, päätöksen tehtyäni istuin alasti kodin lattialla. Aika epäreilua viedä vaatteetkin päältä, mietin unessani. Seuraavaksi sitten totesinkin, että asunnon puulattiat olisi nyt helppoa hioa ja lakata uuteen kuosiin.

Yllättävän vähän unessani oli tavaroita, joita haluaisin todella pitää... Mitä mammonaa sinä olet koonnut ympärillesi, mistä et haluaisi luopua?

---

Toimimme kuin mukavuus ja ylellisyys olisivat elämän tärkeimpiä edellytyksiä, kun kaikki mitä tarvitsemme ollaksemme onnellisia on jotakin, josta olla innostunut. - Charles Kingsley

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mie olen aina ajatellut, että tulipalon sattuessa pelastaisin irtaimistosta (eläimet toki ensin ulos) nimenomaan valokuvat. Ennen vanhaan se tarkoitti albumeja, mutta nyt pitäisi mukaan ottaa myös tietokone ja ulkoinen kovalevy, sillä viimevuosien kuvat ovat lähes yksinomaan koneella. Päiväkirjat ja ystävien kirjeet olisivat varmaan seuraavana listalla, sekä isovanhempien tekemät suuret käsityöt.