sunnuntaina, helmikuuta 10, 2008

Torkut torkkujen perään

Taas on päästy sunnuntaihin. Tänään menemme katsomaan Apassionata-show'ta. Hevoskeskustelupalstoilla sitä on kehuttu kovasti, joten toivon, että esitys on nautittava.

Kaikki lumet ovat taas kaikonneet ja tiet ovat liukkaita ja jäisiä. Joka aamu olen iloisempi nastoitetusista lenkkareistani. Ilman niitä olisi kyllä kupsahdellut useammankin kerran. Joudun pitämään Karmaakin remmissä, koska se rynnii ärsyttävästi paimentamaan hevosia. Hevostarha on niin kurainen, että joutuisin pesemään otuksen joka aamu. Koska Karma kiskoo, kun se innostuu, niin pystyssä pysyminen ei aina ole helppoa.

Olen miettinyt viime aikoina paljon yksinäisyyttä. Olen melko paljon yksin. Silti ei tunnu yksinäiseltä. Osasyynä ovat tietenkin eläimet, ne ovat aina läsnä. Koirat tuntuvat vaistoavan mielialoja herkästi ja tulevat lohduttamaan, jos olen vähänkin apea. Marilyn on Nitin poismenon jälkeen kehittynyt tuossa suhteessa kovasti. Se ei kylläkään ole mikään hienotunteinen lohduttaja, kuten Nitti, vaan yleensä syöksyy nuolemaan kuin myrskytuuli hurjasti häntäänsä heiluttaen. Tuolle pikkuotukselle ei voi kuin nauraa, niin rajaton on sen heittäytyminen asiaan. Tuntuu, että se ei tee mitään vain puoliksi, vaan on aina sata lasissa.

Itse en ole ollut ainakaan kuukauteen missään asiassa sata lasissa. Aikaavievin harrastukseni on viime aikoina ollut torkkuminen. Olen perustellut sitä sillä, että nyt Kleonkin kanssa joku tekee jotain yhdessä. Olemme omistautuneet melko hyvin yhteiselle harrastuksellemme. Kleo on äärimmäisen tyytyväinen, kun se saa nukkua kanssani aamupäivä-, iltapäivä- ja muuten vaan -torkkuja työhuoneen sohvalla. Ihmettelen välillä, mistä unta riittääkin niin monille torkuille, mutta runsas harjoittelu on tehnyt meidät siinä varsin taitaviksi.

---

Olkoon elämäsi keveässä veneessä vain tarvitsemasi: kodikas koti ja yksinkertaiset ilot, yksi tai kaksi mainitsemisen arvoista ystävää, joku jota rakastaa ja joka rakastaa sinua, kissa, koira, piippu tai pari, tarpeeksi syötävää ja päälle pantavaa, ja hiukan enemmän kuin tarpeeksi juotavaa, sillä jano on vaarallinen asia. - Jerome K. Jerome

Ei kommentteja: