keskiviikkona, tammikuuta 02, 2008

Uusi vuosi, entiset kujeet

Vuosi on vaihtunut ja lukemat ovat nyt 2008. Uskomatonta, tuskin luulin pienenä edes eläväni näin vanhaksi. Usein uuden vuoden ensimmäisenä päivänä olen pelännyt kuolevani, mutta tänä vuonna vaan lepäilin rentona ilman tuskia.

Uuden Vuoden vastaanotto meni ihan rutiinilla: Saunottiin, lojuttiin pöntössä, syötiin varsin onnistuneen makuinen illallinen, ammuttiin raketteja (Karman kauhu aiheutti sen, ettei ammuttu kaikkia), läheteltiin ja vastaanotettiin tekstiviestejä, juotiin kuohuviiniä, nahisteltiin joutavista, katseltiin telkkaria. Jossain vaiheessa todettiin, että mikään ei ole muuttunut: miehet ovat edelleen tyhmiä ja ämmät räksyttää.

Erityisen kiitollinen olen vuoden vaihtumisen jälkeen, ettei kukkiani otettu huostaan jatkuvan laiminlyönnin ja kidutuksen vuoksi. En enää ollenkaan hämmästy, kun niiden kimppuun käydään kastelukannun kanssa närkästyneesti tuhisten, koska ne selvästi huutavat käsimyksissään. Nuorempana olisin ehkä yrittänyt ottaa kastelukannun pois, mutta nykyisin tiedän sen olevan toivotonta, sen verran jääräpäinen on pohjalaisakka, ettei kannata.

Olen miettinyt, teenkö lupauksia Uuden Vuoden tullen. Lupasin pikkupeikolle, että alamme käydä ainakin kerran viikossa uimassa ja kuntosalilla. Hartiani ja selkäni varmasti pitävät siitä, että teen muutakin, kun lötköttelen sohvalla tai naputtelen tietokonetta. Samaan lupaukseen sisältyy lupaus keventää hieman keskikehoa. Tai toivottavasti saisin sitä kevennetyksi paljon.

Pikkupeikon toivoisin lupaavan, että nousee oma-alotteisesti ylös aamuisin ja velipoikansa toivottavasti hoitaa koulunsa loppuun, kun armeija aivan pian on ohi.

Ukon toivoisin joskus kuuntelevan, mitä sanon, ettei olisi niin turhauttavaa, kun seuraavana päivänä kysytään samaa, mistä edellisenä puhuttiin.

Pikkupeikko taatusti toivoo minun hankkivan mahdollisimman pian opetusluvan ajokorttia varten, jotta hän pääsisi vapaammin kulkemaan. Tokihan minun pitäisikin. Olisihan mukavaa, jos saisin pojankin samalla vielä opetetuksi, vaikkei hän asukaan enää kotona.

HYVÄÄ ALKANUTTA VUOTTA 2008 KAIKILLE!

---

Pohjalainen olla-verbin taivutus:
Moon oikias,
soot vääräs,
soon kans vääräs,
moomma oikias,
tootta vääräs,
noon aivan mettäs!

Ei kommentteja: