keskiviikkona, tammikuuta 16, 2008

Käskytys kuntoon

Miesten koulutus ja etenkin koulutustason ylläpito ei ole aina helppoa. Minäkin olen elellyt tuon ukkokullan kanssa jo yli 20 vuotta ja vieläkään en osaa käskyttää oikein kaikissa tilanteissa.

Auton pissapoika lakkasi toimimasta viime viikon maanantaina. Arvelin sen jäätyneen, kun pakkasta oli 3 astetta. Mainitsin asiasta ukkokullalle illalla, kun katselimme telkkarista säätiedotusta. Hän arveli, että tilanne korjaantuu huomenna, kun taas pakkaset loppuvat.

No, seuraava päivä ei ollut tässä suhteessa yhtään parempi. Pissapojan moottori vain ujelsi ja lampuille tuli vettä, kun toistuvasti kokeilin. Illalla taas asiasta juteltiin ja ukko arveli, että josko suuttimet olisivat tukossa. Sanoi katsovansa asiaa jossain vaiheessa.

Se hiukan tuolla moottoritiellä syö naista, kun pissapoika ei toimi. Loistava konsti on ajella jonkin isohkon auton takana, se roiskuttaa sen verran reippaasti loskaa, että sillä saapi lasin puhtaaksi. Ja sade on siunaus. Sadettahan on riittänyt.

Muutamiin päiviin asiasta ei pahemmin juteltu ukon kanssa, jotain mainintoja ehkä, mutta ei mitään konkreettista. Ukko taisi jonain iltana juuri ennen sohvalle nukahtamistaan sanoa, että voisi kurkistaa jossain vaiheessa, mikä on vikana. Arveli, että vesi on loppunut, kun sitä niin ahkerasti olen lampuille roiskinut. Kertoi ystävällisesti, missä on lisää lasinpesunestettä. Lisäsin sitä aamutuimaan heti seuraavan päivänä.

Maanantai-iltana sitten taas (viikko on siis tosiaan jo takana) asiasta juteltiin ja tässä vaiheessa ukkoni oli hyvin närkästynyt, kun ajelen autolla, jossa ei pissapoika toimi. Minä ihmettelemään, että mitä olisi pitänyt tehdä, niin sain vinkiksi viedä pikahuoltoon ja tiedon, että autossa on mahdollisesti kaksi moottoria ruiskuttamassa sitä vettä: toinen lampuille ja toinen lasille. A-aa, siis moottori ehkä onkin rikki, vaikka sieltä kuuluukin ujellusta.

No, tiistaina sitten ajelin Vihdin autotaloon kyselemään, josko siellä joku ehtisi katsoa. Sain ajan tälle aamulle. Menee kuulemma odottaessa, jos on vain sulake palanut. Kun kyselin, eikö sulaketta voisi katsoa jo silloin, ei ollut yhtään vapaata huoltomiestä. Kovin oli kiirettä noilla ja aikatauluts tarkkaa, kun mies ei irtoa edes kolmeksi minuutiksi...

Illalla kotiin ajellessa jäin miettimään sitä sulakejuttua ja heti kun pääsin kotiin, sanoin ukolle painokkaasti, että voisitko mennä tarkistamaan, josko mahdollisesti autostani on jokin sulake palanut, ettei moisesta hommasta tarvitse maksaa huoltomiehelle huomenna. No, hetihän ukko ampaisi asiaa tutkimaan ja hetken kuluttua palasi kovin omahyväisenä kertomaan, että pissipoika toimii taas: sulakehan se vaan oli palanut!

Miksi hitossa en käskenyt jo viime viikon maanantaina? Miksi en muistanut, että kevyet maininnat ja vihjailut eivät liikuta miesihmisten käpäliä yhtään?

---

Joka on onnekas, saa kukonkin munimaan.

1 kommentti:

KaisaL kirjoitti...

Eiku toi pitää aloittaa niin että kertoo jostain megalomaanisesta vaaratilanteesta heti ensimmäisenä joka on aiheutunut siitä että _ensimmäisen kerran_ kävi ilmi että hilavitkutin x on epäkunnossa.

Nimimerkillä nainen joka ajelee autolla jossa loppuu veto yhtäkkiä... siis automaattiloota vaan pudottelee vaihteet alas, kojelauta on kuin revontulet ja sitten se vaan sammuu... Ei sillä ajaminen suinkaan vaarallista ole. :D Tiedän siis mistä puhutaan, ja miten asia PITÄISI hoitaa.