tiistaina, tammikuuta 29, 2008

Nastat tarpeen

Jaa-a, jos valittelisi vaikka säätilaa vaihteeksi. Sataa vettä ja kotitie on taas todella liukas. Aamulla, kun pitää ottaa Romeo ulos tallista, on kolme tapaa tehdä se: 1) ajaa tallin ohi tielle, liukastella alas, päästää Romeo ulos ja liukastella takaisin, 2) jättää auto mäen päälle ennen tallia, liukastella vapauttamaan Romeo ja ajaa vauhdilla tielle 3) ajaa auto normaalisti tallille, ajaa takaisin ottamaan vauhtia ja lähteä sitten töihin pysähtymättä. Tämä siis siksi, että jos pysäyttää auton tallille, se ei enää jaksa nousta ylös peilikirkasta jäätä pitkin. Harmillista säätämistä.

Tein kylläkin itselleni todellisen löydön Nummelan Cittarista: tarjouskorista löytyi nastoitetut talvilenkkarit 30 €:lla. Ostin viime viikolla itselleni talvilenkkarit edullisesti samasta paikasta. Sunnuntaina siivosin Romeon karsinan. Ilmeisesti tuoksu tossuissa oli vastustamattoman hyvä, koska vajaan 20 min järsimisen jälkeen Marilyn oli saanut puolet tossusta katoamaan. Oi, miten joskus toivoisinkaan, että nuo tuholaiset saisivat edes vatsavaivoja palkakseen! Mutta ei, teräsvatsainen terrieri ei ole moksiskaan kengistä tai mistään muustakaan sopimattomasta.

Toisaalta, en kyllä ymmärrä, miksi se helpottaisi hajotettujen kenkien menetystä, jos lisäksi joutuisi siivoilemaan oksuja ja sitä itteensä huoneistosta. Kaikkea tyhmää sitä tulee toivoneeksikin...

Lauantaina tein historiaa: ensimmäinen ratsastusretki koko vuonna! Félagi oli oikein viljakas ja mukava, tuntui oikein kivalta pitkästä aikaa olla hevosen selässä. Sunnuntai menikin sitten taas löhötessä. Ainoa poikkeama rutiineihin tuli, kun Karma avasi etuoven ja lähtivät yhdessä Marilynin kanssa pinkomaan mäkeä alas. Olivat kuulemma oikein hauska näky, kun laukkasivat ripirinnan kotitietämme ja kääntyivät sitten tismalleen eri suuntiin: Karma lähti peräkylälle ja Marilyn kaupunkia kohti. Hain Marilynin autolla Katjan pihalta (noin kilometrin päästä). Hirmuista vauhtia tuollainen pikkuilliäinen voi mennäkin!

Se on kyllä sääli, ettei Marilyniä voi yhtään pitää irti. Tietenkin pikkuiseen kertyy juoksuhaluja, kun aina ulkona ollessaan on joko flexissä tai juoksuliinassa. Harmillinen koulutusongelma, johon en ole löytänyt ratkaisua.

---

Lunta sataa edelleen. Ja on kylmä. Mutta maanjäristyksiä ei kuitenkaan viimeaikoina ole ollut.
- Nalle Puh

2 kommenttia:

KaisaL kirjoitti...

Noo, Sako söi mun kumisaappaan ennenkuin ehdin käyttää niitä kertaakaan... Eilen oli vuorossa suihkuverho.

Täytyisi varmaan käydä vilkaisemassa niitä nastalenkkareita, eilen menin kengillä ja tänään autolla ihan pulkkana, onneksi ei käynyt köplästi kummallakaan kertaa... Eletään tosiaan keskitalvea.

#krissenjutut -blogi kirjoitti...

Jos meinaat Nummelasta löytää, niin toimi nopsaan - ei ollut monta paria nastakenkiä jäljellä, ei.

Mutta joo, pirullista, kun eläin syö omaisuutta. Vieläpä uutta tai rakasta sellaista.