maanantaina, lokakuuta 07, 2013

Tuikitavallinen maanantai

Tänään on taas maanantai.  On pitänyt heti herättyä orientointua miettimään töitä ja istumaan pääosin koneen ääressä.  Lounas Lohjan kiinalaisessa ukkokullan ja Suvin kanssa katkaisi päivän mukavasti, että jaksoi taas iltapäivän istua koneella.  Usein otan pienet torkut iltapäivällä, maanantaisin teen sen lähes poikkeuksetta, niin myös tänään.

Torkkujen jälkeen katsotaan taas telkkarista vanha kunnon Sydämen asialla ja sen jälkeen menen koirien kanssa päästämään hevoset syömään ja tarkistamaan kanojen ruoka- ja vesitilanteen ja keräämään munat.   Muniminen on vähentynyt pimeiden tullen, kesällä jokainen kana teki päivittäin munan, nyt niitä saa 1-2 päivässä.

Ulkona ei voinut taas kuin ihailla ympäröivää maailmaa.  Ruska on muuttunut kirkkaankeltaiseksi, koska koivut ovat nyt keltaisimmillaan.  Sininen taivas ja ruskan värit, kun sitä ymmärtää katsoa, niin näky häikäisee joka kerta.

Lammen rannan koivikko on aivan keltainen
Naapurin hevostytö olivat tulleet heinäpellolle ratsastelemaan ja juoksuttamaan hevosta ja tyttöjen äänet kuuluivat selvästi tyynessä illassa, kun kävelimme koirien kanssa kotiinpäin tallilta.

Kleppa ei melkein pystynyt vastustamaan kiusausta lähteä lähempää katsomaan menoa

Maalaisidylliä
Puolen tunnin päästä ylläolevien kuvien otosta ilta on jo huomattavasti hämärtynyt.  Kohta on jo säkkipimeää.  Huomenna on jo tiistai ja sitten on pian taas jo viikonloppu.

Ei kommentteja: