torstaina, kesäkuuta 28, 2007

Sataa, sataa, lotisee...

Ei haittaa vielä tuo sade. Kohta voi alkaa potuttaa, koska heinäpoudat olisi kiva saada lähiaikoina. Itseä on kyllä alkanut kiinnostaa jokin vaihtoehtoinen heinäntekotapa noiden kuivaheinäpienpaalien sijaan. Niiden teko on niin säiden armoilla, että joka vuosi pinna kiristyy. Lisäksi tuntuu olevan mahdotonta saada tarpeeksi talkooväkeä ja heinätyöt ovat aika raskaita, jos väkeä on vähän. Romeolle varmaan säilöpaali olisi myös helpompaa syötävää talvisin. Talvellahan Romeo syö pääasiassa viherepellettipuuroa, kun vanhat hampaat ei kykene kuivaheinään.

Sää on muuten kyllä ihan näkökulmakysymys. Eilen puhuin tyttären kanssa puhelimessa ja totesin, että on koleaa, vain 16C. Hän naurahti ja totesi Islannissa olevan 13C ja ihanan lämmintä. Vieläkin juttelemme päivittäin ja on ihanaa kuvitella hänet sinne hevosten, varsojen ja karitsojen keskelle. Vielä kolme viikkoa, niin minäkin saan taas hengittää Islannin raikasta ilmaa.

Yksi aamu enää jäljellä ja sitten alkaa odotettu loma. Tuskin jaksan odottaa. Välillä iltaisin tunnen itseni todella vanhaksi ja väsyneeksi. Mitä tietenkin kaikkien nuorempien mielestä olenkin, heh heh.

Lisäsin blogihakemistoon nuo tunnisteet, mutta niitä en ole jaksanut kaikkiin teksteihin vielä laittaa, ehkä jonain sateisena päivänä päivitän niitä lisää...

Näihin kuviin ja tunnelmiin - hauskaa sadepäivää.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Islannista terveisia. Jottette ihan kateellisia olisi kaikki, ja kuvittelisi etta mie taalla vain nuuskin hevosten harjoja, voin kertoa ettei se aina niin ole.

Eilen illalla, rattivasyneena, likomarkana istuskelin pellonreunassa. Vaatteista ei loytynyt yhtaan kuivaa kohtaa ja tuuli niin paljon etta epailin kuolevani kylmyyteen.
Olin myos heti sitten saanut kaatuvan jattiaitatolpan taysilla paahani, jolloin myos piikklanka -josta taalla aidat tehdaan- repi tassuni verille.
Ei siina voinut muuta tehda, kun ihmetella etta Mita helvettia mie tanne oon halunnut.

Tosin hetki sen jalkeen oli pakko nauraa, koska tuosta puuttui enaa se etta olisin istunut lehman jatoksien paalle tai jotain vastaavaa.