perjantaina, kesäkuuta 29, 2007

Ruusuilla tanssimisen iloa

Viimeinen työaamu. Olen tilannut itselleni kampaajan, joten teen lisäksi tynkäpäivän. Ihanaa.

Eiliset terveiset tyttäreltä kommenteissa saivat hymyn huulille - jep, olen niin raaka ihminen, että läpimärkä, viluinen tytär kuhmu päässään ja haavoja käsissään naurattaa. Ei, ei se minua naurattanut, vaan se, että neidillä oli omasta mielestään hyvä tuuri, kun ei istunut lehmänläjässä. (Tai ei ainakaan huomannut sitä. ) Hymyilyttää se, että tytöllä on luonnetta. Sitä maailmalla tarvitaan. Sitkeyttä ja huumorintajua. Loistavaa, että sitä olemme onnistuneet hänelle periyttämään ja varmaan hiukan tartuttamaankin.

Elämä ei ole ruusuilla tanssimista, ei ole. Tai ainakin, jos se sitä on, niin sitä tanssii paljain jaloin. Mutta kyllä tanssiminen kannattaa. Tarkoitan tällä sitä, että elämä kannattaa yrittää elää hymyillen niille asioille, joille voi. Muutenhan kaikki olisi vain karua ja ankeaa puurtamista. Jos katkeroituu kaikelle ja elää elämänsä hampaat irvessä, eläminen on aika turhaa.

---

Viime yönä ja eilen illalla satoi kaatamalla. Kaikki heinät ovat laossa eikä hirveästi naurata. Nyt kaikki toivomaan poutaa pari viikkoa perätyksiin, että saisimme heinää tehtyä. Tilasin kyllä puolelle sadosta pyöröpaalauksen, mutta kaipaa sekin kuivaa ilmaa ja olisi se mukava saada tuo toinenkin puoli paalatuksi.

Kuten sanottu, loma on edessä. Parhaalla puolella siis.

2 kommenttia:

Kipa kirjoitti...

Oikein hyvää lomaa "uuden pään" kera. Toivotaan poutasäitä. Just eilen aattelin kun ajeltiin Nlaan, että juur nyt oon onnellinen, etten oo maanviljelijä, ei tartte niin säistä välittää. "Säiden armoilla" tuli lapsuus ja nuoruus elettyä ja kaipaan kyllä, paitsi näin heinäajan sadepäivinä.

#krissenjutut -blogi kirjoitti...

Hei
Kiitti kommentista. Pää on upea - vinkkisi oli loistava. Varmasti tästä tuli vakikampaajani. :)

Maajussinahan meidän oma tilannehan on sellainen, että leipä ei lopu, vaikka sataisi koko kesän. On vaan kovin ärsyttävää ostaa heinää, jos sitä on kasvamassa jotain 7ha.