lauantaina, marraskuuta 04, 2006

Talviaamun löpinää

Jep jep - on outoa, että nyt on jo talvi. Pakkasta on tätä kirjoittaessani kymmenen astetta ja kaunis lumipeite lepää maiseman yllä. Se tuli niin yhtäkkiä, että puutarhaletkut kiemurtelevat lumen alla ja kesäkukkaruukut ovat jäätyneet asetelmiinsa. En ole ainoa tänä vuonna. Heh heh. Monena vuonna ne ovat siis silti unohtuneet minulta, vaikka talvi ei ole tullut yhtäkkiä.

---

Eilen vietin paljon aikaa puhumalla puhelimessa ystävien ja sukulaisten kanssa. Omat sukulaiseni ovat harvinaista "herkkua", sillä kun muutin tänne Lohjalle aviomiehen maatilalle ja hankimme lauman eläimiä ja omaa puuhaa, on ollut vaikea matkustella tapaamaan serkkuja ja serkkujen lapsia, jotka monet asuvat kauempana. Monethan tosin asuvat lähempänä, mutta laiskuus ja kotona viihtyminen ovat varmaan oikeita syitä siihen, että harvoin tulee kyläiltyä missään.

Vaikka tapaammekin harvoin, minulla on moniin sukulaisiini lämpimät välit. Haluaisin oikeastaan tavata ja jutella useamminkin, mutta silti vaaka usein kallistuu oman takkatulen ja sohvan puolelle.

Yksi serkuistani kuoli lokakuussa ja eilen sain kuulla, että hänelle pidetään isohko muistojuhla parin viikon päästä. Mielelläni osallistun tilaisuuteen ja oikeastaan odotankin sitä, että saan muistella vanhoja aikoja sellaisten ihmisten kanssa, jotka muistavat myös minun lapsuuttani ja nuoruuttani. Oli mukavaa, että tytärkin halusi ilman muuta lähteä mukaan, kun asiasta eilen illalla juttelimme.

---

Asiasta kuudenteen:
Eilen oltiin tapettikaupassa ukkokullan kanssa. Päätettiin tehdä tyttären huoneesta työhuoneen sijasta oma makuuhuoneemme. Nykyisestä makuuhuoneestamme, joka on paljon isompi, saa sitten jo oikein mukavan vieras-työhuoneen, kun ei tarvitse miettiä niin paljon tilaongelmia. Meillä oli selvät suunnitelmat, kun astelimme tapettia valitsemaan. Vihreää, vihreä on rauhoittava ja mukava väri makuuhuoneeseen.

Tuolla ne nyt odottavat, keltaiset tapettirullat, että saisimme huoneen lopullisesti tyhjennettyä ja uudet seinäpinnat pikkuiseen huoneeseen. Keltainen on valoisa ja aurinkoinen ja suurentaa pientä huonetta. Saas nähdä, miltä näyttää valmiina.

Mutta se on mukavaa, että päätökset tehdään etukäteen ja niitä ei sitten muuteta. :D

Ei kommentteja: