perjantaina, heinäkuuta 13, 2007

13. päivä ja perjantai

Onneksi en ole taikauskoinen. Sen huomaa jo siitä, että ekan kerran tällä viikolla heräsin jo ennen yhdeksää - 8:57 näytti kello, kun rämmin suihkuun. Ihmeesti on uni maittanut. Yleensä minä nousen ensin ja käyn kastelemassa kasvihuoneen, siirtämässä hevoset pois laitumelta ja haen lehden. Tällä viikolla ukko on tehnyt nuo hommat joka aamu, kun minä olen vain käännellyt kylkeä.

Paitsi tänään - ei ole vielä edes aamulehteä, kun molemmat vaan surfaa netissä ilman aikomustakaan lähteä liikkeelle. Kohta varmaan tarttis liikkua ulospäin.

Eilen kaadetuista heinistä toinen pelto oli ihan kummallinen, melkein pelkkää vahvaa saunakukkaa täynnä. Sitä eivät hevoset syö, mietimme, kannattaako moista edes paalata. Se on juuri uudistettu laidun ja ennen kylvöä se on asianmukaisesti myrkytetty. Omituista.

Säätiedotukset näyttävät, että iltapäivällä sataisi hieman ja sitten olisi koko loppuviikon taas poutaa. Paikkakuntakohtaiset ennusteet heittelevät kyllä melkoisesti päivien mittaan. Taitaa olla aika vaikea laji tuo sään ennustaminen.

Poikakin tulee taas vaihteeksi intistä lomille. Heillä oli tällä viikolla melko rankka harjoitus: maanantaista keskiviikkoon marssivat n. 150 km. Eilen kertoi olevansa portinvartijana kahden muun kaverin kanssa 24 h. Kuulemma tylsä homma.

Kävin eilen taas ratsastamassa. Vaikka olinkin ajatellut alunperin ottaa Ísingin, niin päätin sittenkin tehdä pitkän, rentouttavan lenkin Félagilla. Se on kuitenkin noista ratsuista se ikioma tuttu lapanen, jonka mielenliikkeet tietää tarkkaan etukäteen korvan liikahduksesta. Oli mukavaa. Lenkin jälkeen pesin ja öljysin otuksen Prob-shampoolla ja -öljyllä. Olen ollut viime aikoina yllättävän reipas ratsastelemaan. Varmaan tänäänkin tulee jollain kopukalla lähdettyä liikkeelle.

Kesämökkinaapuri pysähtyi juttelemaan ja kyselemään kuulumisia. Kun kerroin tyttären olevan Islannissa hevostilalla töissä, hän totesi, että meidän pitää sitten varmaan vaihtaa hevoset issikoihin, jos hän niistä kovasti innostuu. Suuri oli naisen hämmästys, kun kerroin hevostemme olevan issikoita jo valmiiksi.

Ei kommentteja: