perjantaina, huhtikuuta 27, 2007

Perjantailöpinää

Päivät ja viikot rullaavat tasaiseen tahtiin. Taas on perjantai ja huhtikuu loppuu pian. Vappu, kesän eka juhla on edessä. Vapustahan kesä alkaa, eikö? Tosin eipä Vappua luultavasti hirmuisesti tule juhlittua, mutta onhan se taas yksi rajapyykki vuoden kulussa.

Kengittäjä ei päässytkään keskiviikkona, mutta hän tuli sitten eilen illalla. Nyt on Félagilla kesälenkkarit ja Ísingillä vuollut kaviot. Mukavaa, että tänä viikonloppunaa pääsee sitten ratsaillekin. Kengitys tehtiin ulkona puomissa, siinä oli ihanan lämmintä. Ísing oli vain pakko ottaa kesken vuolun sisälle, kun se alkoi hyppiä pystyyn. Sisällä se oli aivan erilainen ja paljon helpompi käsitellä.

Romeo sai oman pikku kesälaitumen kaivopellolle. Kävin ostamassa Ollin valkoisia muovitolppia ja tytär teki pikkuaitauksen. Talven ajan Romeo on saanut kaksi kertaa päivässä kauhallisen viherpellettiä ja onkin pysynyt ihanan pulskana. Nyt se saa uutta tuoretta ruohoa, mikä on varmasti vitamiinipitoisempaa vanhuksen syödä.

On se vaan aika pirtsakka vielä: sunnuntaina kun otin Félagia ulos tarhasta lähteäkseni ratsastamaan, Romeo kiilasi ohitse sivusta ja kiitolaukkasi isolle laitumelle kuin pikkuvarsa. Taisi pukittaakin hieman mennessään. Sillä on ikää kuitenkin jo 28 vuotta, joten yllättävän reipas otus se on. Uskoisin, että tuo pihattoelämä pidentää ikää ja pitää terveenä.
Tässä tunnelmakuva vanhuksesta, tyttären kuvaama.

Ei kommentteja: