tiistaina, marraskuuta 11, 2008

Mahtavat säät!

Kunnon syysmyrsky puhalsi Suomen ylitse eilisen illan aikana.

Pieni lainaus Ilta-Sanomilta elen klo 22:55: "IS:n tietojen mukaan tuuli on repinyt rakennusten kattoja ympäri Suomen, muun muassa Espoon Leppävaarassa ja Helsingin Pitäjänmäessä. Myös Anjalankoskella repeytyi koulun liikuntasalin katto.Voimakkain sadealue on lipumassa pääkaupunkiseudulta kohti koillista. Tuuli laantunee vasta myöhään yöllä. Yli 70000 kotia jäi ilman sähköä myrskyn vuoksi, pääosin Etelä- ja Lounais-Suomessa sekä Hämeessä ja Pirkanmaalla. Länsi-Uudenmaan hätäkeskuksesta kerrotaan, että myrsky on kaatanut heidän alueellaan kymmeniä puita."

Ja mitä tekevät innokkaat agilityharrastajat? Treenaavat ulkokentällä rataharkkaa (minä hölmö vedin harkkoja vieläpä ilman sadetakkia, topparatsastustakissa - lähtiessä näytti ihan siltä, että vain tihkuaa sadetta). Tosin sain olla paikalla vain tunnin, kun sitten Minna tuli jatkamaan. Treenaajatkin tulivat paikalle, vaikka puita oli kaatunut tielle ja myrsky riepotti puita ja agilityesteitä. Hullua porukkaa! Nautittavan hullua.

Treenisession jälkeen, onneksi vain muutaman minuutin automatkan jälkeen, kuoriuduin vaatteistani (mm. sateen kastelemista alushousuistani) ja menimme ukon kanssa nauttimaan vielä pöntön lämmöstä. Vesi oli yli 40-asteista ja oli kivaa ihailla, kun mustat pilvet purjehtivat taivaalla kovaa vauhtia ja lähes täysikuu kumotti niiden takaa.

On tunnustettava, että aivan innoissani en ollut tänä aamuna, kun sade vain jatkui ja lähdin koiruuksien kanssa aamutallille omalle vajaan 20 min lenkilleni. Oli silti mukava nähdä, että hevosilla oli ainakin päällisin puolin kaikki hyvin. Sitä ainakin toivoo, että hoitaa eläimensä hyvin. Sitä ihmettelin, että Romeo oli halunnut olla ulkona, vaikka sillä on mukava yksiö - vieläpä tuulensuojan puolella. Vanhusheppa oli kuitenkin hörisevä ja pinnasta märkä turkki oli sisältä kuiva, joten tuskin se vanhuudenhöperyyttään on ulkona palloillut. (Ehkä sillä on pari itse rakennettua estettä jossain ja se harrastaa sateesta ja korkeasta iästään huolimatta?)

---

Luova ajattelu saattaa merkitä vain sen tajuamista, ettei ole erityisen ansiokasta tehdä asioita niin kuin ne on aina tehty.
- Rudolf Flesch

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Käynpä jättämässä "tassun" jälkeni, kun täällä säännöllisesti käyn lukemassa. Useimmiten tulen jopa hyvälle tuulelle. :o)

Ihana myrsky tosiaan. Oli meilläkin talli aamulla vielä kasassa. Varasto ei ollut niin onnekas. Se oli noussut jalustaltaan ja oli vinossa!

#krissenjutut -blogi kirjoitti...

No mutta hei - kivaa, että täällä joku käy, vaikka luultavasti kirjoittaisin ihan ilman "yleisöäkin" :D