maanantaina, marraskuuta 24, 2008

Arktisen alueen asujan arkipuuhat alkoivat

Eilisen päivän ja illan aikana sitä kaivattua lunta sitten tuli. Paljon. Oikeastaan valtavasti, kun vertaa viime vuosiin. Ukkokulta jopa aurasi tiet eilen illalla, jotta pääsisimme täältä liikkeelle.

Harmittaa, että tänä aamuna on pikkupakko mennä töihin: huvittaisi ottaa valokuvia lumisesta maisemasta ja ei huvittaisi lähteä ajelemaan, kun ajantasainen liikennetiedottaminen kertoo, että tiesää on Suomessa kaikkialla joko huono tai erittäin huono. No, ukkokullalla on huonommin, se raukka lähti tänä aamuna jo ennen seitsemää ajelemaan kohti Tamperetta.

Viikonloppu on mennyt harrastaessa. Lauantain vietin agilityhallilla ensin kisaamassa Marilynillä (tuloksena hylätty suoritus, josta ei voi syyttää kuin minua, söhkelöä ohjaustani ja kisajännitystä - kisajännitystä, karmaisevaa - sellainenkin este agilitykisaamisemme tiellä!) Iltapäivän vietin mölliluokkien tuomarina. Möllit olivat osin todella lupaavia ja osin hyvinkin keskeneräisiä vielä. Sormeni olivat sinisenpunaiset, kun pääsimme kotiin, koska en osaa käyttää hanskoja. Oli kuitenkin mukavaa, että kisaajia oli paljon ja uusi mattopohjamme on tosiaan edelleenkin upea! Tätähän jo viikolla hehkuttelin.

Sunnuntaina oli Hestbakkin 2-vuotisjuhlat, joita juhlistettiin tallin ensimmäisillä tallikisoilla. Sää suosi issikkaharrastajia, sillä oli lähes yhtä tuulista, raakaa ja kylmää kuin Islannissa toisinaan. Olin tilaisuuden kuuluttajana ja koska papereita ei voi pitää käsissään lapasilla, sormeni olivat lauantaitakin sinisemmät. Sormien palelemisesta huolimatta oli mukava olla mukana.

Tänä aamuna ovat sormet edelleenkin hieman turvoksissa ja niitä särkee, kun näpyttelen konetta. Apua, olen tulossa vanhaksi ja raihnaiseksi, koska palautuminen palelusta kestää näin kauan!

---

No, nyt raahaan raihnaisen olemukseni vaatekaapille ja lähden ponnistelemaan arktisessa maisemassa kohti Helsinkiä. Illalla tulee kengittäjä ja saan ainakin yhdelle hevoselle talvirenkaat alle, jotta pääsen lumiseen maisemaan irrottelemaan (jonain päivänä, kun sää suosii sokerista olemustani).

3 kommenttia:

Tuula Myllymäki kirjoitti...

Sinä olet askeleen,ellei montakin,minua edellä.Sinä osallistuit halli cupiin.Minä en...
Ajattele,Millan ja Cosmon kanssa mä kisasin aikoinaan aikas paljon.Millallahan oli hallussaan 2000 luvulla,oisko ollut 2002,medi mölli mestaruus lägin mestiksissä ja oman rodun mestaruus Milla otti kahtena vuonna.Cosmo aloitti Laakspohjassa kun itse olin hölmönä luullut ilmoittaneeni Cosmon niihin epävirallisiin seuran kisoihin ja sain paikan päällä tietää vasta niiden olevan viralliset.Sillo iski jännitys!!!Aattele.Mää oon noin tollo etten tiiä ees mihin oon koiraa ilmottamassa :D :D

Anonyymi kirjoitti...

Hei, minkä rotuinen Marilyn on (en ehdi kaivella blogista) ja milloin pentujen pitäisi syntyä / olla luovutuksessa? Kysyn erästä toista kooiranhankkijaa varten...

#krissenjutut -blogi kirjoitti...

Cairnterrieri ja se riippuu siitä, milloin seuraava juoksu tulee.