keskiviikkona, toukokuuta 16, 2007

Just sopiva!

Tämmöinen kolmipäiväinen viikko olisi just sopiva!

On mukava herätä aamuisin, kun aurinko paistaa ja on lämmintä. Tänä aamuna katselin, kun yli-innokkaat pääskyset rakensivat pesää pihaton perälle. Kyllä linnuilla on kiire! Puhumattakaan siitä, kuinka kiire niillä sitten on, kun poikasille pitää kuskata apetta vähän väliä. Siihen verrattuna ihmisten kiireet eivät ole mistään kotoisin.

Muutkin kesän linnut ovat saapuneet: mustarastaat, peipposet, viherpeipot, västäräkit. Liverrys on melkoinen heti aamusta. Täällä maallakin naapurit voivat olla todella meluisia. Joskus kesäaamuina, kun ikkuna on auki, lintujen meno kuulostaa jo melkein karjunnalta.

Löysin eilen hauskan nettikasvion, jonka avulla voi testailla, kuinka hyvin tuntee Suomen kasveja. Olin aika yllättynyt, kuinka monia itse muistin.

---

Illalla tulee kennelpoika Avantin ja maaporan kanssa auttamaan aidanteossa. Huomenna hevoset päässevät jo ihan kunnon laitumelle. Tokihan ne ovat nytkin jo saaneet vihreää, mutta se pelto on melkoisen finaalissa ja tulee uudistettavaksi ensi keväänä. Onneksi laidunmaata on riittävästi, niin ei tarvitse surra kesän ruokintoja.

Ei kommentteja: