keskiviikkona, syyskuuta 13, 2006

Sukat - yäk!

Inhottavimipia asioita syksyssä on se, että pitää alkaa käyttää sukkia. Koko kesän kuljen aina avokkaissa ilman sukkia ja annan varpaideni nauttia. No, ollakseni pilkuntarkka, niin sukkia tarvitaan ratsastuskengissä kesäisinkin, mutta eipä juuri muulloin.

Halu olla ilman sukkia kesällä johtuu varmaankin siitä, että vietin lapsena aina kesät maalla, mummolassa ja siellä ei tarvinnut käyttää edes kenkiä ikinä. Olin kyllä varsinainen luonnonlapsi ja nautin maalla olosta valtavasti. Jyrkkä kevään sääntö oli, että kengät saa jättää pois vasta kun on yli 20 lämpöastetta. Oi, muistan kuinka joka aamu kipitin mittaria katsomaan toiveikkaana josko lopultakin alkaisi oikea kesä.

Jos laitan silmät kiinni ja muistelen, voin melkein tuntea, kuinka pisteleviltä tuntuivat kesän ensimmäiset hiekanjyvät pehmenneen jalan alla. Viikon kuluttua samojen hiekanmurusten yli pystyi jo juoksemaan täysillä, sillä jalkapohjat kovettuvat aika nopeasti. Loppukesästä jalkapohjissa oli jo paksut anturat eikä ollut väliä minne juoksi.

Loppukesän taas muistan "jaloillani" siitä, miltä kylmä aamukasteinen nurmikko tuntui varpaissa, kun juoksin pihan yli mummolan ulkovessaan.

Onneksi eilinen TV:n sääohjelmassa sanottiin, että tämän viikon lämpötilat ovat sataan vuoteen lämpimimmät, joten saan unohtaa sukat vielä vähäksi aikaa.

Niin, siitä sitä huomaa aikuistuvansa, kun ennen kehtasi kulkea ilman kenkiä melkein missä vaan, mutta nykyisin jo sukattomuuskin välillä arveluttaa. ;)

ps. Aurinkolomilla rannalla on ihanaa laittaa varpaat syvälle kuumaan pienijyväiseen hiekkaan, niin että polttaa. Aika pian se helpottaa. :)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mikäs maatalon emäntä se avokkaissa kulkee...

Mut ihan samaa mieltä: sukat on kauheat!

Aina paljain jaloin, eikä kylmyyskään oo este.