perjantaina, syyskuuta 23, 2011

Eipäs tömistellä!

Hiphurraa, taas on perjantai. Tämä viikko on ollut hieman erilainen, koska vietin alkuviikon Joensuussa työmatkalla.  Tutustuin ensimmäistä (ja ehkäpä viimeistä) kertaa nk. automaattihotelliin, jonne kirjaudutaan sisään automaatilla.

Tämä viimeinen kerta siksi, että saapuessani klo 22 hotellin aulaan ja näpyteltyäni huolellisesti 9 merkkiä pitkän koodin automaatin kosketusnäyttöön, kone ilmoitti, että varausta ei löydy. Kosketusnäyttö oli kaiken lisäksi varsin tunnoton ja jokaista numeroa sai yrittää syöttää pariin kertaan, koska usein näyttö tarjosi viereistä merkkiä.

Tämän jälkeen avasin hämärässä tuulikaapissa läppärini ja tarkistin sähköpostini.  Siellä oli yllättäen toinenkin varausvahvistus, jossa kerrottiin. että koneelle näpytellään 5-numeroinen vahvistuskoodi. No, nythän löytyi varaus ja kone halusi, että siirtyisin maksamaan. Tässä vaiheessa soitin pomolleni ja varmistin, että hän ei ollutkaan maksanut varausta tilauksen yhteydessä.  No, hän tarkisti asian ja totesi, että huolimatta luulostaan, hän olikin vain varannut omalla luottokortillaan hotellin. Ei kun maksamaan.

Puheluni aikana näyttö oli resetoitunut ja näpyttelin siis varauskoodin uudelleen ja siirryin maksutapahtumaan. Työnsin Visa-korttini automaattiin ja annoin pin-koodin. Automaatti ilmoitti: "Kortti ei kelpaa". Kokeilin sekä pankki- että luottoasetuksilla ja lopputulos oli sama. Hieman jo alkoi ahdistaa.

En vieläkään ymmärrä, mitä sillä ensimmäisen viestin 9-numeroisella koodilla varustettuna 4-numeroisella pin-koodilla oli tarkoitus tehdä. Miksi moinen viesti ylipäätään tuli sähköpostiini - ehkäpä hämäyksen vuoksi.

Soitin seinällä olevaan palvelunumeroon ja sieltä kerrottiin automaatin reistailleen ja luvattiin lähettää paikalle vartija. Vartin kuluttua asiallinen vartija tuli ja henkilötarkistuksen jälkeen hän teki minulle avainkortin.  Näin sitä sitten hieman puolen yhdentoista jälkeen oltiinkin näppärästi hotellin sisäpuolella.

Seuraavana aamuna, kun halusin maksaa ja kerroin automaatin olleen toimimaton saapuessani, näppärä respan tyttö vastasi venäläisellä aksentilla: "Automaatti kulla toimi, vaan maksu ei toimi". Juuri niin, toimi toki - sain tuulikaapissa jopa tietää huoneeni numeron ja nimeni.  Kun halusin maksaa ei respassakaan toiminut kortti, joten päädyimme laskutusvaihtoehtoon.

Sellainen kokemus oli automaattihotelli tällä kertaa.

No, tähän loppuun pieni aivopähkinä aamun iloksi.  Joensuussa teen töitä paikalliselle keskussairaalalle ja sieltä löytyy yhdestä ovesta metka kieltokyltti:
Talvella oven eteen usein kertyy lunta, joka kerääntyy puntteihin  ja kenkien tömistely puhtaaksi olisi jopa tarpeen, mutta se on kiellettyä.
Ilman mitään selitystä tai taustatietoa kyltti herättää minussa hilpeyttä. Minulle on kerrottu, miksi kyltti on siinä. Osaatkos sinä arvata, miksi?

Ainiin, olihan mulla toinenkin kysymys:
Voiko tätä syöda useammin kuin kerran?
Mikä sieni tämä on?

4 kommenttia:

Eero kirjoitti...

Sienesi vaikuttaa vahvasti olevan nuijaseitikki. Asuihan se 'lehtomaisessa kuusimetsässä'? Voinee syödä toisenkin kerran, mutta miksi?

Elina kirjoitti...

Kyltin takana on varmaan lääkäreiden lepohuone.

#krissenjutut -blogi kirjoitti...

Ei se kyllä kuusimetsässä ole, tuossa niitä nököttää runsaasti meidän alanurmikolla ja heinäpellolla.

#krissenjutut -blogi kirjoitti...

Monivyöseitikki?

Niin ja Elina: väärä vastaus.