lauantaina, tammikuuta 24, 2009

Talvea ja arkea

Lopultakin on odotettu talvi tullut! Lunta on tullut toistakymmentä senttiä ja on ihanan oloinen pikkupakkanen.

Pidin torstaina etäpäivän ja kiipesin pitkästä aikaa hevosen selkään. Félagi oli selvästi onnellinen päästyään liikeelle. Nosteli jopa laukkoja ihan itsekseen, kun hiukan naksautin kielellä, että menisi reippaammin. Etukenkä oli tipahtanut tauon aikana, mutta tie oli pehmeä lumesta enkä juurikaan huomannut sen puuttumisen haittaavan ponia. Eilen käväisi kengittäjä lyömässä uuden tilalle, joten nyt voi hyvällä omallatunnolla ratsastaa.

Ukko ja lapset ovat jo startanneet Itävällasta kotia kohti, joten yksinäiset päivät ovat ohitse. Päivät ovatkin olleet aika monotonisia. Mitään ylimääräisiä liikkeitä ei ole tullut tehtyä, kun olen kiirehtinyt töistä kotiin, jotteivät koiruudet joutuisi kovasti olemaan yksin. Yksinäiseksi en ole itseäni tuntenut, kun aina on jossain lähellä pitkä koirankuono tai takkuinen pikkuotus valmiina ystävyyteen. Arki on rauhaisaa ja on mukavaakin olla yksinään välillä.

Karma ainakin tuntuu ikävissään jonkin verran huushollaavan, jos vähän viivyn. Se ei varsinaisesti ole rikkonut mitään, mutta esim. yksi joulupipari on kadonnut. Foliopaperi lattialla oli kantelemassa, muuten en olisi koko juttua huomannutkaan. Lenkkareistani toinen on etuovella ja toinen päätyovella, mutta niitä ei ole pureksittu. Yksi pahvilaatikko on muuttunut silpuksi etukuistilla, mutta sen sisältö on ehjänä lattialla. Täytyy sanoa, että otus on siis parantanut tapojaan ja täystuhosta on tullut melko normaali otus.

Eräänä aamuna tein muuten metkan havainnon. Karma leikkii mielellään koripallolla, joka on ollut meillä pihanurmikolla. Yhtenä aamuna se kieritti pallon tietä alas ja se jäi tallin eteen. Se lojui siinä pari viikkoa, mutta eräänä aamuna se oli lammen jäällä. Ihmettelin, miten se sinne oli joutunut ja näinkin lumessa peuhaamisen jäljet. Hymyilytti, kun saatoin jäljistä nähdä, mitä oli tapahtunut. Kettu oli jolkottanut pellon yli ja oli huomannut pallon ja oli jälkien perusteella selvästi alkanut leikkiä sillä. Kyllä harmitti, etten ollut näkemässä. Jäljistä päätellen mitään pitkää sessioita ei pallon kanssa olla pidetty, mutta jonkin aikaa palloa on pyöritelty.

Tänään olisi ollut Lägin hallicup-osakilpailu, mutta päätin vaihtaa aktiviteetit tänään siivoukseen ja ratsastukseen. Huomenna on pitkästä aikaa luvassa ratsastustuntikin. Muksaa.

---

Mutta nyt imurin varteen kiinni, että ehtii uloskin.

1 kommentti:

Mari kirjoitti...

Ensimmäistä kertaa eksyin kurkistelemaan blogiasi :)