keskiviikkona, tammikuuta 07, 2009

Kissa-agilityä harrastamassa

Nyt alkavat härkäviikot, vai sotkenko käsitteitä? Arkea pukkaa siis pitkän matkaa eteenpäin, vasta pääsiäisenä on seuraavat pitkät vapaat. En nyt jaksa tarkistaa wikipediasta, mutta minun mielleyhtymälläni härkäviikoilla joutuu puskemaan töitä kuin härkä. Olisiko nimi tullut siitä? Viisaammat saa kommentoida. Sellaista työmäärää kieltämättä on nyt näköpiirissä itselläkin.

Loppiaispäivän aamupäivä oli leuto ja mukavan oloinen. Saija on joskus lupaillut treenailla yhdessä Pikkupeikon ja Karman kanssa ja olimme sopineet treenitreffit loppiaiseksi. Menin tietenkin Marilynin kanssa mukaan, kun mahdollisuus treenaukseen tuli.

Karma meni melkoisen mukavan oloisesti rataa. Se ei vielä lue itse yhtään, vaan turvaa peikkolapseen kovasti. Eilen oli eka kerta, kun he yhdistivät normaalikepit rataan ja homma meni hyvin. Karma lopettaa usein kesken toiseksi viimeisen kepin kohdalla, mutta tuo vaatinee vain lisää harjoitusta. Kiva nähdä, että hankkimaani 18-vuotissynttärilahjaa on käytetty hyvin.

Saijan ja Riepun menoa voi vain ihailla. Riepu tömistää rataa menemään upeasti ja ottaa esim. kepit mistä kulmasta vain virheettömästi. Käytän verbiä tömistää, koska Karman jälkeen kaikki muut malit vaikuttavat isoilta klohmuilta. Se on sellainen minimali. Jos se saa joskus itsensä oloisen pennun, niin sille voisi antaa nimeksi Minimalisti tai Miniatyyri.

Minulla ja Marilynilla oli Saijan laatimalla radalla ongelmia lähinnä renkaalle menon ja erityisesti keppien kanssa. En vain osaa. Kun homma ei mene kerralla, niin alan sörkkiä otusta ihan omituisesta kulmasta sisään ja sitten se murisee ja riekkuu. Hassu otus.

Meille on varmasti Marilynin loppuiäksi tarpeeksi haastetta siinä, että saadaan joskus virallisella kisaradalla nollatulos - ensimmäiseksi tavoitteeksi riittää mainiosti sekin, että saan otuksen pysymään radalla ja saan sen radan jälkeen remmiin.

Pikkupeikko kyllä sanoi, että saan syyttää itseäni siitä, että haluan harrastaa agilityä kissan kanssa. Hohhoijjaa, mitäpä siihen on enää sanomista. Hyvä selitys.

---

Jos haluat päästä jonnekin, sinun on tiedettävä minne mennä ja kuinka sinne päästä. Sitten et vain millään ehdolla anna periksi.
- N.V. Peale