torstaina, tammikuuta 08, 2009

Ekolämpömittarit

Talvi on ainakin hetkellisesti tullut. Tänä aamuna päästin ensin koirat pikapisulle ja menin pukemaan vaatteet päälleni, kuten aamuuni kuuluu. Ennen kuin olin saanut juuri mitään päälleni, alkoi takaovella tassut paukkua ja kuului jotenkin hätäinen haukku. Kun avasin oven, kaksi huurteista pikkucairnia tupsahti sisälle yhtenä myttynä. Me halutaan sisään, me jäädytään.

Lämpömittari kertoi, että pakkasta on 16,3C.

Issikat eivät minusta olleet oikein moksiskaan. Turkit pörrössä ne tulivat syömään aamuheiniään, mutta eivät näyttäneet viluisilta. Romeokin nökötti ruokakuppiensa ääressä turpa huurussa odottamassa, mutta ei ollut yhtään palelevan oloinen.

Teräsvaari Romeo - tänä vuonna sillä on jo 30 vuotta ikää. Päiväni parhaita hetkiä on, kun menen ruokkimaan Romeon aamulla ja löydän sen edelleen reippaana kolistelemassa kuppiaan. Täytyy kuitenkin tunnustaa, että joka aamu minua hiukan pelottaakin, että se ei olekaan entisellään, kun tulen...

---

Mutta jokin oli eilen entisellään: ruuhkat Tarvontielle ovat välipäivien jälkeen palanneet, joten täytynee vääntäytyä autoon, jotta pääsee tänään perillekin.

Ei kommentteja: