maanantaina, heinäkuuta 23, 2012

Lepoa ja rauhaa

Toinen lomaviikko meni kotihommissa tai ehkä pikemminkin kotona oleillessa - hommia en paljon tehnyt.

Maanantaina kävi hevoshieroja ja hieroi kaikki issikat ja pari Suvin mastodonttihevosta.  Vissalla oli niskajäykkyyttä, joka tulee siitä, että pitää koko ajan olla tarkkana, ettei mikään uhkaa laumaa.  Isíngillä oli toinen lapa jumissa (johtunee mun vinoudesta), mutta ei mitään muuta pahempaa.  Félagi - jonka vuoksi hieroja paikalle oikeastaan oli kutsuttu -oli aivan jumissa selästään.  Ahkera hieronta kuitenkin vapautti lihaksiston pinteestä ja ihan silmällä näki, miten hevosen selkä käsittelyn jälkeen oli joustavampi. Mukavaa, että kaviokipua ei hieroja havainnut kummassakaan, Isíngissä tai Félagissa.

Tiistaina ratsastin sekä Vissalla että Isíngillä ja ehkäpä ne molemmat olivat jotenkin pehmeämpiä liikkumaan ja taipumaan. Keskiviikkona kokeilin Félagia ja sehän oli aivan eri hevonen! Liikkui mielellään eteenpäin, tarjosi oma-aloitteisesti tölttiä, ravia ja laukkaa.  Kyllä tulin iloiseksi.  Eihän Félagi tokikaan ole mikään uljas kisahevonen, mutta on mukavaa ajatella, että sen on pienen hoidon jälkeen helpompi liikkua.

Muuten en oikeastaan edes muista, mitä on tullut tehtyä.  Pari kirjaa on tullut luettua viikon aikana - kuistilla, uuden markiisin varjossa on mukava lueskella ja tarkkailla samalla kylän elämää. Pääpaino on ollut säätiedotusten tarkkailulla, jotta saisi nuo pari pikkupeltoa paalattua, jotka laitamme omalla paalaimella. Loppuviikosta ukkokulta saikin heinät kaadettua ja ne saivat vain yhden sadekuuron päälleen.  Eilen saimme ystävien avustuksella hyvänhajuisia, kuivia paaleja sateen alta turvaan. Mukava tunne.  Toivonpa, että kuivia kelejä riittäisi myös pääsadon korjaamiseen isoihin paaleihin.

Lisäksi olemme lopultakin ehtineet Disan kanssa harjoittelemaan paimennusta.  Disa on mukavan maltillinen, mutta silti innokas.  Oma liikkumiseni ja ohjaukseni on se heikoin lenkki tässä harrastuksessa.  Ensi sunnuntaina ja maanantaina pääsemme seuraamaan ja osallistumaan jonkun gurun oppeihin mukavasti ja näppärästi ihan omilla pelloilla.

Maisemat kotipihalta muuttuvat hieman: Suvin hevosaitaus ja hevoset näkyvät meille.
Kaiken kaikkiaan leppoisa viikko.  Juuri nyt sataa, mutta ennusteiden mukaan huomiseksi kirkastuu.  Mikäpä tässä on lomaillessa - vapaa ihminen valmiissa maailmassa.  Vielä viikko jäljellä tätä rauhaa.

Ei kommentteja: