torstaina, helmikuuta 02, 2012

Paukkupakkaset

Tällä viikolla onkin sellaiset ilmat, että olen viihtynyt hyvin sisällä.  Pakkasta on 16-21C välillä, joten ulkona ei tule oltua kuin aivan pakolliset hetket. Minua ei haittaa, olen poltellut takassa tulta iltaisin ja nauttinut siitä, että saan itse päättää mitä ohjelmaa telkkarista tulee vai eikö tule mitään.

Ukkokulta on nauttinut Alppien huimista maisemista ja laskettelusta. Hän on  lähettänyt minulle joka ilta muutaman valokuvan ja pienen raportin päivästä. Siellä maisemat ovat kyllä hienot ja on mukava kuulla. että loma vaikuttaa onnistuneelta.

Pitkästä aikaa aurinko saa lumen kimaltamaan

Pikkukoivuilla on kuurakoristeet
Eilen täälläkin oli erityisen kaunista, pakkasta oli 16C ja ohut pakkaslumipuuteri oli ehostanut maiseman. Ylläolevat kuvat käväisin nappaamassa pihamaalta, kauan en tarennut olla, kun näpit jäätyivät.

Romeo on joutunut olemaan yöt sisällä ja se ei pidä asiantilasta yhtään.  Kun tulen aamulla tallille, sen hirnunta kaikuu jo kauas.  Luulen, että se yrittää huutaa ohikulkijoille: "Apua, päästäkää pois, olen kidnapattu ja minua pidetään vankina ilman omaa tahtoani!" Päiviksi se onkin päässyt isojen hevosten kaveriksi ja ne ropsuttelevat Félagin kanssa toisiaan välillä varsin hartaasti.

Disaa ei pakkanen haittaa, se varmaan viihtyisi ulkona pitempäänkin. Se juoksee ja möyrii lumessa varsin villinä ja näyttää nauttivan elämästään.  Sen turkki on mukava, kun siihen ei missään oloissa lumi tartu. (Näillä pakkasilla nyt ei tietenkään, mutta ei myöskään suojasäällä.)

Tarkkana, jos vaikka löytyisi talitintti jahdattavaksi.
Tiistaina kävin Tuusulassa poikani kanssa koeajamassa pari autoa, kun uskollinen Berlingo sanoi sopimuksensa irti aivan kesken kaiken. Ukkokulta konsultoi Italiasta käsin innokkaasti ja tällainen tarttui mukaan, eiköhän sillä taas pari vuotta ajella:
Lasikatto pitää olla!
Mutta nyt lämmintä päälle ja hevosille vettä laittamaan ja päästämään Romeo pihalle. Konttorille käypi tieni tänä aamuna.

Ei kommentteja: