sunnuntaina, helmikuuta 05, 2012

Vaalipäivä

Kun synnyin, oli Kekkonen hallinnut presidenttinä vuoden. Koko nuoruuteni presidentin synonyymi oli 'Kekkonen'.  25 vuotta hän oli vallassa ja sen jälkeen on ollut presidentteinä  Koivisto, Ahtisaari ja Halonen ja kausien määrää on rajoitettu, joten kukaan ei enää tule toimimaan niin pitkää kautta.  Tosin sitä valtaakaan ei enää juuri ole.

Kun olin lapsi, pidettiin ihmeenä, jos joskus Suomen presidentiksi valittaisiin nainen.  Nykyajan lapset eivät kuulemma ole aivan varmoja, voiko presidentti olla mies.

Tänään äänestetään Suomelle uusi presidentti. Joko Haavisto tai Niinistö tulee olemaan uusi presidenttimme.  Haaviston voittaessa - mikä lienee melko epätodennäköistä - Suomen presidentiksi nousee ensimmäinen reskisteröidyssä parisuhteessa elävä mies ja presidentin puolisona edustustehtävissä toimii ecuadorilainen parturi-kampaaja Antonio. Tämä saattaisi nostaa Suomen hetkeksi maailmalla otsikoihin. 

Näiden vaalien tärkein kysymys ei näytä liittyvän presidentin tehtäviin, kyseessä on selvästi homovaalit.  Joku on päättänyt, että jos joku on homo, se tekee hänestä väistämättä jotenkin suvaitsevaisemman ja edistyksellisemmän.

Lisäksi vilautellaan ehdokkaiden koulutodistuksia, Haavisto on ollut koulussa kympin oppilas ja Niinistö on käynyt koulunsa rimaa hipoen. Niinistö on kuitenkin suorittanut yliopistollisen loppututkinnon ja Haavisto on vuosien kuluessa kerännyt noin yhden vuoden opintopisteet kasaan.

On tuotu myös esille, että Niinistö on ilkeä kiukkupussi ja kieltämättä hän välillä vaikuttaa aika takakireältä.  Tuo ominaisuus e ole estänyt Tarjaakaan toimimasta presidenttinä kahta kautta.  Ehkä voisi olla parempi, että presidentti ei olisi ihan nössökään.

Minulle on itseasiassa aivan sama, kumpi voittaa.  En ole kummankaan puolella erityisesti. On mielenkiintoista nähdä, kumpi voittaa. Mitään varsinaista vaikutusvaltaahan pressalla ei nykypäivän Suomessa ole.  Iloinen olen siitä, että Paavosta ei tullut presidenttiä - tarkennukseksi: ei kenestäkään Paavosta.

Aamulla mittari näytti pakkasta -25C - toisella puolen taloa -28C.  Taitaa olla tulossa kylmin päivä tänä vuonna.  Hrr.  Ulos ei tee mieli yhtään, vaikka onkin kovin kaunsta.

Tällaisina päivinä on ihanaa paistatella takan loimussa

Taisi viime kesä olla tämän kasvihuoneen viimeinen - alkaa olla aika rähjäinen.Ei kommentteja: