sunnuntaina, elokuuta 22, 2010

Suloinen sunnuntaiaamu

Sunnuntai. Peikkolapsi ja ukkokulta pakkasivat itsensä aamuvarhaisesta vapaaehtoistöihin (toinen agilitykisaan ja toinen purjehduskisaan) ja minä ja koiralauma jäimme kotiin "laiskottelemaan".

Mieli olisi tehnyt vaikka alpakoiden myyntinäyttelyyn Inkooseen, mutta aikataulut ei ihan antaneet myöden, koska pikkupeikolle pitää roudata koira kisoihin iltapäivällä - hän starttaa kolme kisaa. Pikkupeikon polvi on lonksahatnut ja kipeä, joten toivotaan, ettei lonksahda pahemmin ja että tulostaso on toivottua nollaa.  Tuo alpakkanäyttelyyn menemättömyys voi olla hyväkin juttu - olishan se noloo tulla kotiin ostamatta mitään... ja ukkokulta olisi varmaan riemuissaan parista kantavasta alpakasta tms.

Aamu on kyllä mennyt vauhdilla, ensin join kupposen kahvia ja sitten tassuttelin cairnien kanssa tallille ruokkimaan Romeota ja katsomaan, että muilla hevosilla on vedet.  Hevoset olivat yhtä tyynessä tilassa kuin minäkin. Olin ajatellut ratsastaa aamusta, mutta en raskinut rikkoa idylliä.  Siksi olenkin lähinnä siivoillut ja puuhaillut sisähommia.

Laitan kuitenkin tähän muutaman kuvan, koska rauhaisat aamut maalla ovat lähes parasta, mitä tiedän ja näistä kurjalaatuisista kännykkäkuvista saattaa saada jonkinlaisen kuvan tästä aamusta.

Kaikki 5 hevoseläintä näkyvät kuvassa, kun tarkkaan katsoo.

Mietiskelin matkalla Romeon puolelle, että en ole nähnyt Musti-kisaakaan pitkään aikaan ihan läheltä.  Se tuntuu vaeltelevan ympäristössä ja on hyvinvoivan ja kiiltävän näköinen.  Olen sille kuitenkin aina täyttänyt ruokakupin ja ruoka on kadonnut.  Toisinaan minusta on tuntunut tallissa, että minua tarkkaillaan.

Musti ja Marilyn - ei ihan ylimmät ystävät

Kun olin laittanut Romeolle viherpelletit, rypsiöljyt ja myslit ja tarkistanut, että kaikki on hyvin, alkoi hurja haukku muuten rauhallisessa kylässä.  Kas, kas - Mustihan se oli meitä tarkkaillut ajosillan päältä ja pieni, teräväkatseinen Marilyn huomasi sen heti.

Marilynin riemunpäivät vapaudessa juoksenteluineen ovat ainakin hetkeksi ohi, koska typykkä kehitti juoksun tähän kohtaan.Mutta nyt pitää mennä - auto on täynnä roskia ja sinne ei mahdu koiraa. joten pitää viedä kuorma ensin roskiksille koululle.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Huomenta!
Oli kiva tavata eilen! Onneksi et lähtenyt alpakoita ostamaan:)!
t.Tarja

Mira kirjoitti...

Mulla on mennyt ihan ohi kahden lisähevosen tulo, vaikka olenkin mielestäni blogia tarkkaan lukenut. Ketäs uudet tulokkaat ovat?

Mira

#krissenjutut -blogi kirjoitti...

Omia hevosia ovat issikat Félagi (tullut 1999), Vissa (tullut 2000), Ísing (syntynyt meillä vuonna 2002), shettis Romeo (tullut 1999) ja nyt uusin tulokas poikani tyttöystävän Suvin suomenpienhevonen Jekki, joka tuli siin 2010 kesällä. Eikös siinä sitten ole 5 hevoseläintä.

Mira kirjoitti...

No niinpä, laskutaito taisi jäädä kotiin tänään. Onneksi ei ole ollut mitään vaatia hommia töissä. Kyllähän mä siitä suomenpienhevosestakin luin ja tiesin kolme issikkaa ja ihanaisen Romeon. Ens kerralla mietin ennen kuin kirjoitan mitään.

#krissenjutut -blogi kirjoitti...

Mä kerran laskin, että en ota viikonlopuksi kokonaista 24-pakkia olutta - ostin sitten vaan 3kpl 8-pakkia. =)

Illalla vasta hiffasin. Ja mulla on matikasta jonkinlainen korkeakoulututkinto. =)

Mira kirjoitti...

Ja mä olen ammatiltani palkanlaskija :) Hyvin siis menee, kait ihmiset joskus saa palkkansa oikein.