tiistaina, elokuuta 10, 2010

Kuusi jalkaa ja takapuoli keskellä selkää

On tiistai - issikoiden PM2010-kisat loppuivat toissapäivänä ja tänä aamuna onneksi tuntui siltä, että niistä on jo ikuisuus. Noin 130 suomalaista vapaaehtoista tekivät sen, mitä olimme toivoneet: onnistuneet kisat! Oma roolini ei varmasti ollut suurin eikä pienin, mutta oma tapani tehdä asioita samalla lailla kuin koirani Marilyn: täysii tai ei ollenkaan, kuten meidät molemmat tuntevat tietävät vei mehut tästä vanhasta ämmästä hetkeksi aika tyystin.

Myös kirjaimellisesti, sillä painoni putosi n. 7 kg kisojen aikana. Uskon, että putosi monen muunkin paino monessa muussakin paikassa, sillä ennennäkemättömät säät: ukkosia ja trombeja tuli useana päivänä koko Etelä-Suomeen ja lauantaina oli varmasti hiuskarvan varassa, ettei kukaan ystäväni tai muu paikalla ollut kuollut. 127 maasalamaa iski kisapaikallemme romahduttaen VIP-telttamme ja heitellen muovituoleja ilmassa kuin legopalikoita. Itse istuin turvassa ja ihmettelin sisätiloista tapahtunutta enkä osannut pelätä, mutta uskon, että ulos jääneet olivat todellisessa vaarassa.

Eilen olin siis tilassa väsynyt, mutta onnelinen ja olin päättänyt jo kauan sitten, että PM-kisojen jälkeisena maanantaina nousen taas lempipuutarhatonttuni, Félagin, selkään ja sen tein. Ja valtava, miten hienolta se tuntui! Se ei ole eikä siitä enää koskaan varmaan tule sellaista suoritushevosta kuin näin kisoissa, mutta se on omani - ollut jo 11 vuotta - 7-vuotiaasta hurjapäästä on tullut 18-vuotias, viisas ja kuuliainen heppa. Kun istun sen selkään, olemme vanhat kaverit ja tutut lapaset, mutta meillä molemmilla on se sama rakkaus: liikkua yhdessä. Se tuntui oikeasti upealta. Luulen, että ratsastan enemmän taas tämän jälkeen.

En usko, että jatkan juoksuohjelmaani, minulle sopii paremmin puuhastelu hevosten ja koirien kanssa, kun vapaata aikaa jää. Jostain syystä tein juoksulenkkini ilman yhtään koiraa ja minusta on jo pienenä ollut melko turhaa kävellä ilman koiraa.

Otin itsekin kisapaikalta yli 600 kuvaa, mutta en ole vielä osannut valita sopivia, joten laitan tähän Facebookista bongaamani ruotsalaisen Carina Jöerin ottamat kuvat, jotka kuvaavat tunnelmia kisapaikalta tavalla, jota en itse voinut kuvata:




Kisojen suomalaisen loppuhuipennukseksi Suomessa syntyneen norjalaisomisteisen orin Töltti-T1 -voitto tuntui aivan siltä, kuin Suomi olisi voittanut. Voittaja oli siis Gry Hagelund [S] Norjasta hevosella Hrynjandi fra Fageräng [FI1999102002] huikein pistein 7,71. Silmissäni oli roskia, kun palkintoseremoniat päättyivät viimeiseen kunniakierrokseen.



1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Issikat ovat kyllä hevosmaailman huippuja. Varmasti on ollut upeat kisat.

Mira