keskiviikkona, huhtikuuta 29, 2009

Kevään hurmaa

Haukottaa. Talvilomalla osittain palanut nahka kutiaa öisin ja makuuhuone on kuumannihkeä nukkua. Avaan aina illalla ikkunan ennen nukkumaanmenoa, jotta huone viilenee johonkin 15C:een, kun menemme nukkumaan, mutta aamuksi se on kohonnut yli 20C-asteeseen. Ehkä sen kaiken kestää, kun on kesä tulossa.

Huomenna on vappuaatto. Talvi tuntuu taas häipyneen uskomattoman nopeasti. Ei siitä ole montakaan päivää, kun jahtasin Marilyniä lumihangessa ja nyt menen aamuisin hevoshommiin crocksit jalassa. Tosin nössömäisesti käytän vielä sukkia, kun kumminkin lämpötila on alle 10C, mutta pian nekin saa heittää pois. Olenhan kertonut, että jalkani inhoavat sukkia ja heti, kun on mahdollista, lopetan niiden käytön?

Monta päivää on täällä Suomessakin ollut aivan pilvetön taivas ja aurinko on paistanut. Tänään on pilvistä. Oikeastaan toivoisin vähän sadetta, niin nurmikko lähtisi kasvuun ja alkaisi oikea, vihreä kesä. Katselin aamulla toiveikkaasti puiden silmuja, ne ovat niin pullollaan, että kohta on taas hiirenkorvien aika.

Sitä odotellessa.

---
Tämä ilta on laulun ilta, ajatteli Nuuskamuikkunen. Uuden laulun, jossa on yksi osa odotusta, kaksi osaa kevätkaihoa ja loput vain hillitöntä hurmaa siitä, että saa vaeltaa, olla yksin ja viihtyä oman itsensä seurassa. - Tove Jansson
---

Ei kommentteja: