sunnuntaina, lokakuuta 21, 2007

Shopiti-shopiti-kopoti-kopoti

HIHS:ssä oli ihan mukavaa perjantai-iltana. Pikkupeikko ystävineen hieman turhautui kouluratsastukseen, mutta onneksi kaikki 3 olivat jo 18-vuotiaita ja niin heiltä aika kului rattoisasti "paarin puolella". Melko kalliit pääsymaksut tuossa baarissa vaan oli. Rehellisesti sanottuna taisivat koko illan aikana ottaa kaksi juomaa, joten tässä saattaa olla hieman liioittelua... .

Issikkanäytös oli tasokas. Maailmanmestarit ja muut menestyneet nipussa olivat hienoa katsottavaa. En vain usko, että muut kuin issikkaratsastajat ymmärsivät, miten vaativan suorituksen ratsukot tekivät.

Tätä ratsukkoa katsoessani ajattelimme tietenkin, että Ísing on jotain tuollaista isona...


Enpä itsekään kovasti ymmärrä kouluratsastuksen päälle, joten sitten jäikin paljon aikaa tuttuihin törmäilemiseen, jutusteluun ja shoppailuun. Meikähän on laajalti kuuluisa ja kummasteltu siitä, että en shoppaa hevosille tavaraa. Kaikilla on vain yhdet kuolaimet. Kaikilla on vain yksi riimu. Kaikilla ei ole edes omaa lointa ja tavaraa on muutenkin varsin niukalti.

Nyt innostuin (siis meikäläisittäin jälleen eli en hirveästi - 100 € sain menemään). Ostin yhden fleeceloimen. Koekäytössä se on jo osoittautunut niin mukavaksi, että harmittaa, kun en ostanut kolmea... hehheh. Ostin myös kaksi heijastavaa ratsastusloimea. Nyt kun on hirvenmetsästysaika ajattelin käyttää lointa myös päivällä. Sokerina pohjalla on Johanna Viitasen kirja Hevosen värit, jonka olin ajatellutkin tilata itselleni, kunhan se ilmestyy. Kirjaa olen ehtinyt vasta silmäillä, mutta se on juuri sellainen kuin kuvittelinkin: perinpohjainen tiivis paketti hevosen väreistä.

Lauantai-aamuna oli pikkupakkanen. Ihanaa - ei kuraa! Ísingille oli varattuna naapurin Katjan Alvarin kanssa ratsastustunti kentällä. Molemmat ovat viisivuotiaita issikanpulleroita, hieman perusratsastettuja ja tiedossa oli siis Ísingin ensimmäinen tunti kentällä. Luulin, että homma menisi ihan rodeoksi ja pelleilyksi noiden osalta, mutta PÖH. Ísing käyttäytyi kuin se tekisi tuota hommaa joka päivä. Mahtava, yhteistyöhaluinen hevonen ja pikkupeikko on upea ratsastaja. Alvari samaten oli pikemminkin laiska kuin rodeonhaluinen. Videolta muuten näytti siltä, että ponit menisivät alamäkeä koko ajan, koska ilmeisesti kumpikin on kasvussaan hieman takakorkeassa vaiheessa.

Opena toiminut Minna on myös aivan loistava tyyppi, joka ihan pursuaa positiivista energiaa ja tekee hommaa sata lasissa, vaativasti, mutta ystävällisesti ja hyväntuulisesti. Itse videoin ja valokuvasin intensiivisesti koko ajan ja jälkeenpäin tuntui yhtä ihanalta kuin jos olisin ratsastanut itse. Tehtävät ja kesto olivat myöskin juuri sopivat tuontasoisille otuksille.

Kuvassa pikkupeikko tekee Ísingille väistöä maasta käsin tai jotain sellaista...

Ísingille tuli paljon uutta samana päivänä: eka ratsastustunti, eka kerta kun se sai loimen päälleen ja eka kerta kun oli sisällä yksin kuivattelemassa. Yhden ämpärin se oli karsinassaan lähettänyt maata kiertävälle radalle, muutoin oli kai ollut ihan rauhallinen.

Tänään on toinen ratsastussessio tunnin kuluttua. Toivon, että tänäänkin tulemme yhtä hyvälle tuulelle.

Vielä iltapäivällä kävimme lasten kanssa yhdessä ravintolassa syömässä. Ennen hämärää tein Félagin kanssa reipastahtisen ratsastuslenkin. Ilmojen viilenemisen myötä se näköjään viitsi yksinkin liikkua hieman reippaammin jopa ilman vetoapua.

Outoa, suunniteltu siivoussessio jäi ihan tekemättä päivän mittaan! Ja se kun on aivan lempipuuhaani, kaikki minut tuntevat tietävät, miten kaunis ja järjestetty kotini on aina!

No, tässä ehtii vielä pyykkikoneen kimppuun. Pikkupeikkokin pitää herättää ja oletettavasti hänkin on yhtä aamupirteä kuin minäkin, joten taidan hieman koota itseäni, jotta saan rohkeutta mennä herättämään....

---

Lue, joka päivä, jotakin jota kukaan muu ei lue.Ajattele, joka päivä, jotakin jota kukaan muu ei ajattele.Tee, joka päivä, jotakin, jota kukaan muu ei ole tarpeeksi hölmö tehdäkseen.On mielelle pahasta olla aina osa yleistä mielipidettä- Christopher Morley-

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oi miten kaunis Ìsing on.Spoisi hyvin meidän issikkalaumaan, jossa on kaksi mustaa ja kaksi valkoista. Meidän Mánin blogia oli kuulemma mainostettu uudessa Kotivinkissä pahasti pieleen. Siinä mainitaan, että suomenhevonen Máni asustaa pilttuussa ja kasvattaa talvikarvaa. Pitää varmaan juosta huomenna ostamaan se lehti, sain tuon kommentin just ystävältäni, että mikä moka toimittajalta... Kun hevosen nimi on Máni fra Reykjavik, niin pitäisi jo siitä syntymämaa tajuta ja sit missään kohtaa Metsäheposen päiväkirjaa ei mainita sanaa pilttuu... vaan pihatto. Nyt on sitten koko vuodatus jumissa ettei pääse sinne päivittelemään tapahtunutta. Juu... me tätiratsastajat varmaan jäykistämme hevosta sillä olen huomaanut nuorien ja notkeampien saavan oman polleni liikkumaan eri tavalla.

Anonyymi kirjoitti...

Anteeksi nuo hassut kirjoitusvirheet, johtuu siitä et toinen käsi on kantositeessä eikä oikein pelitä.