torstaina, helmikuuta 16, 2017

Pennuilla on nimet

Eilen oli pennuilla suuri päivä.  Tungin ne aamulla kissankuljetuskoppiin (juuri mahtuivat) ja pakkasin ne ja Dísan autoon ja ajeltiin eläinlääkärille.  Pennut saivat kevyen eläinlääkärintarkastuksen ja ne sirutettiin (eli tunnistusmerkittiin).   Samalla pennuille päätetyt nimet laitettiin pentueilmoitukseen.

Saanen ylpeänä esitellä:

Ykkönen on
Tassumäen Mánadís

eli kuun jumalatar 
Kakkonen on
Tassumäen Mardís

eli meren jumalatar
ja poika sai nimekseen
Tassumäen Marbjörn

eli merikarhu.
Ulkoilemaankin on jo parina päivänä päästy, kun kovat pakkaset hellittivät.  Alla olevasta videosta näkee, miten Marbjörn menee mukkelismakkelis kierien mäen alas.  Miten sitä voisi tietää, että maailmassa on mäkiä, jos on aina vaan ollut lattialla?


Vauhti kakaroilla on melkoinen ja ne suorastaan kiitävät toisten perässä hangella.  Siinä sitä lihakset kasvavat ja koordinaatikyky paranee.  En olisi ikinä uskonut, että ne voivat juosta niin kovaa. 


Se on ihanaa, että pennut ovat niin reippaita ja rohkeita, ettei esim. lumihankeen laittaminen saanut niitä pysähtymään vaan heti lähdettiin maailmaa ihmettelemään.

Eilen näistä yksi laitettiin vaa'alle - taisi olla Mardís - ja se painoi 3,1 kg, joten ihan reippaan kokoisia pikkuisia ovat.

Ei kommentteja: