keskiviikkona, heinäkuuta 23, 2014

Kesän puuhia

Edelleen lomautettuna, mutta heinäkuun helteet ovat hellineet senkin edestä.  Välillä on ollut niin kuuma, ettei ole oikein viitsinyt tehdä paljon mitään.  Onneksi ei olekaan mitään pakollista tekemistä, voi vain nauttia elämästään ja tehdä asioita sen mukaan, kun hyvältä tuntuu.

Olemme ukkokullan kanssa viettäneet paljon aikaa Halkjärven tontilla ja tehneet pikkuhiljaa siellä viihtyisämpää.  Puskat on raivattu ja varastokopin (tuleva vierasmaja) ikkuna on vaihdettu isompaan.  Pidettiin myös Mikon ja Suvin kanssa laituritalkoot, joten ei sitä nyt ihan toimettomina olla oltu.

Raivaushommia

Uusi, isompi ikkuna

Laiturin suunniteltu paikka muuttui hieman, mutta pituus on sama

Disa ja Kelppa on mainioita, kun ne aina "stereoina" seuraavat
kaikkea toimintaa: tässä laiturin rakennusta pitää katsella tarkkaan

Viime viikon lopulla olimme hieman murheisina ukkokullan kanssa, kun näytti siltä, että pelätty sinilevä on levinnyt meidänkin rantaan.  Halkjärvihän on melko matala ja ravinteikas, joten sinileväongelma siellä ei ole mitenkään mahdoton ajatus.  Lienee koko Suomen alueella melko yleistä nykyisin, koska kesät ovat niin paljon lämpimämpiä kuin ennen.  Raju ukkossade ja tuuli oli kuitenkin ilmeisesti hajottanut sinilevät ja taas tällä viikolla ranta on ollut puhdas levästä, joten on ollut mukva helteillä pulskia.  (Minä pulskin, muut kuulemma polskivat, lieneekö vartalon malli syynä.)

Eilen oli Maija maalarina, maalasi kopin sisäkaton ja kolme seinää.  Väriksi hän valitsi erittäin raikkaan limenvihreän.  Minulle tulee jotenkin 70-lukulainen fiilis siitä väristä, mutta Maija kertoi maalikaupassa väriä mainitun trendikkääksi.

Maalari itsekin on sävy-sävyyn värin kanssa.
Eväät oli loistavat kantarelleja sipulissa, jauheliha-munakasrulla ja makkaraa.
Koska minulla ei oikeastaan ollut paljon muuta hommaa kuin tulenteko, kirjan lukeminen ja makkaranpaisto, huvittelin ottamalla kalansilmäluontokuvia.  Minusta nämä ovat kiehtovia.


Venevalkama

Laiturinäkymä

Poku rantaan
Tuleva vierasmajamme

Kohta lähden ajelemaan Turkuun tapaamaan vanhoja opiskelukavereita, meitä tulee 5 syömään yhdessä viikinkiravntola Haraldiin.  Olemme tutustuneet jo lähes 40 vuotta sitten ja vieläkin tapaamme silloin tällöin.  Eijaa tosin tapaan useamminkin, koska sain hänet houkuteltua samaan työpaikkaan. Toivottavasti tulee kiva iltapäivä ja ilta.

-- muoks torstai-aamuna ---

Jo vain oli hauskaa eilen tyttöjen kanssa.  Ensin käytiin läpi työt/työttömyydet, sitten sairaudet ja lapset ja sitten muisteltiin ja koko ajan nauru raikui.  Tämä pitää uusia ehkä useamminkin kuin kerran vuodessa, kuten sovimme.  Minä ainakin heräsin tänä aamuna virkeänä, nuorempana ja onnellisena. 


1 kommentti:

- Tuija - kirjoitti...

Kuulostaa oikein hienolta lomautusajalta. Onnea on ihana kesäpaikka <3 Paljon terkkuja pikkupeikolle :D