tiistaina, heinäkuuta 09, 2013

Oi ihana Pyhäsaari!

Kesälomani alkoi jo runsas viikko sitten.  Aloitin päivää aiemmin, kun olin ajatellut, koska työt ikäänkuin loppuivat kesken.  Sellaista se voi olla ahkeralla!

Aamupäivän siivoilin taloa ja jo ennen puoltapäivää pakkasin kyytiin viikonloppuvarusteet sekä Disan ja Kleppan ja käänsin auton nokan kohti Jyväskylää.  Meidät oli kutsuttu saareen, mökille, Maritan, Kalen, Kallen ja Kossin vieraiksi.  Mielessäni kuvittelin järveä, saunaa ja iltaruskoa.

Perille päästyämme meidät haettiin veneellä rannasta ja Disa ja Kleppa matkustivat veneessä kuin vanhat tekijät.  Disakin oli varmaan haaveiluut uimisesta, koska tuskin olimme pässeet pois vedestä, kun Disa jo oli järvessä.

Ihanaa, lisää keppejä!
Kleppa ei mennyt oma-alotteisesti veteen, mutta kun sen sinne laittoi, se kyllä näytti viihtyvän.

Vilvoittava järvi on kyllä hyvä juttu

"Kuuluuks täällä oikeesti olla?  Tää on kuule märkää."
Aika nopeasti oli ilta ja söimme ihanaa vastapyydettyä kuhaa, salaattia ja kaikkea muutakin hyvää.  Lisäksi saunottiin ja uitiin.  Ihanaa!

Saunan jälkeen lähdettiin veneellä saaren ympärikierrokselle.  Kyllä oli tunnelmallista ja ihanaa.  Suomen kesä näytti kyllä juuri parhaat puolensa meille.  Venekuskimme Kalle nappasi meille jos seuraavan päivän eväätkin: kuhahan sieltä nousi.

Kalle on innokas ja taitava kalamies


Tällaista näkymää voisi katsella vaikka kuinka kauan...

... siitä voi myös ottaa kuinka monta kuvaa hyvänsä ja aina ne on ihania.
Vietimme iloisen illan, nauroimme vatsamme kipeiksi.  Hauskan illan jälkeen koitti aamu ja koirat olivat taas valmiina uusiin seikkailuihin (edellisenä päivänä ja yönä ne olivat useammankin kerran karannet naapurimökeille leikkimään lasten kanssa).

Kiva hengailla poluilla sinne tänne kimppaan...

... ja välillä käydään yhdessä laiturilla katsastamassa venetilanne

Ollapa itsekn norja kuin kaisla!

Mökilla on paljon kivoja yksityiskohtia, tässä puuseen ikkunalaudan koristeet,

Erikoisten pullojen kokoelma puolestaan koristaa latobaaria.

Kleppa ja Kossi lyö painia (vai nauraa katketakseen emäntien iltapuuhia?)

Terassin tarkkailupiste

Vuh, vuh! Vene!

Nautinto!

Lauantaina kävimme katsastamassa Maritan kaikkien isompien lasten kodit ja koirat.  Villellä ja Emmillä oli kaunis rivitaloasunto Jyväskylässä Jyskässä ja shetlanninlammaskoira Woody.  Mirka ja Mikko lapsineen asustavat tilavaa omakotitaloa Tikkakoskella kera berninpaimenkoira Veikan.  Omakotitalon piha on riittävän kokoinen myös Veikalle eli ihanan iso.  Hanna on juuri muuttanut pieneen mummonmökkiin Vihtasiltaan ja hänellä on siellä pihavahteina saksanpaimenkoira Rocky ja sekarotuinen, kookas poikakoira, Prime.  Kaikki lapset asuivat ihan "näköisissään" kodeissa.

Lauantain ja sunnuntain välisen yön satoi ja aamu oli ihanan raikas.  Sadepisarat kimmelsivät kaikkialla ja oli rauhallista.  Kävin aamu-uinnilla ennen aamukahvia, se oli mahtavaa.

Suurennuslasit ruohonkorrella

Sateen raikkaus ja kimallus

Tähänkö perhoset kerrävät juomavetensä?
Niin sitä oli vaan lähdettävä kotimatkalle, mutta alku lomaan tuli potkaistua mukavasti kertaheitolla vapaalle.  Kiitos isännille ja emännille.  Tiivitaavin sanoin: "Uudestaan!"

Ei kommentteja: