maanantaina, toukokuuta 13, 2013

Lomailua

Vietimme ukkokullan kanssa talvilomaa vapusta helatorstaihin. Näin sai mukavasti lisättyä kumpaankin pähän ylimääräisen vapaapäivän.  Lomailmat olivat ihanan keväiset, jolleivät jopa kesäiset, joten talvilomalta se nyt ei tuntunut.

Vapunaattona lämmitettiin kylpytynnyri ja nautittiin lämmöstä, lintujen laulusta, skumpasta ja mansikoista - aika kiva lomanaloitus. Vapunpäivänä kävivät naapurit, Mikko ja Suvi, syömässä ja pihvit onnistuivat varsin mallikkaasti.

Lomapäivien konseptina oli, että aamupäivisin tehdään jotan kotihommia ja iltapäivästä jotain muuta.  Perjantai-iltapäivän ohjelmassa oli visiitti keväiseen Fiskarsiin lounaalle.  Valitsimme ravintola Kuparipajan tällä kertaa ja siika oli varsin herkullista, alkusalaattipöytäkin saa kiitettävän arvosanan.

Fiskarsin jokivarsi jo vihertää, puut eivät. Tunnelma on lähes pysähtynyt.

Mustat kuonatiiliset talot ovat ihania, voisinpa asua moisessa joskus!
Ihastuin ravintolassa lasisiin pöytäruusuihin ja halusin itsellekin samanlaiset.  Aivan samanlaista ei ollut tarjolla, mutta Bianco Blu -lasistudiosta löytyi kuitenkin minua miellyttävä maljakko ruusuineen.  Oli kiehtovaa seurata ostoksia valitessaan, miten nopeasti puhaltaja saa muodon tekemäänsä esineeseen.

Lasinpuhaltaja työssään
Lauantaina oli taas vuorossa sama kuvio, aamupäivällä hommia, iltapäivällä muuta.  Tällä kertaa lähdimme ihmettelemään myytäviä kesämökkejä.  Yksi oli todella huikealla paikalla, yhden auton levyinen autotie korkean kannaksen päällä ja mökit molemmin puolin kannasta - jokaisen mökin saunalle lähes pystysuoria portaita n. 100 kpl. Ei liikuntarajoitteisille...

Kesämökkikierroksen jälkeen kävimme Karkkilassa nauttimassa lounaan paikallisessa kiinalaisessa, oli ihan siisti paikka ja hyvä palvelu. Suosittelen, mikäli ihan peruskiinalainen pikkukylässä kiinnostaa.

Sunnuntaina taas puuhailtiin aamupäivä kotihommia ja iltapäiväksi olimme tilanneet pöydän Juhlatalo Kokista Ikkalasta, jonka mainoksen huomasimme lauantaina ohiajaessamme.  Sekin oli ihan suositeltava paikka - varmasti menenmme isommalla porukalla uudelleen jossain vaiheessa.

Ravintola on sisustettu vanhoilla, idyllisillä kalusteilla ja mukavilla yksityiskohdilla

Tämäntyylinen keinuheppa löytyy omaltakin ikkunalta

Kuistin värilasit ovat minusta ihanat
Sunnuntai-ilta menikin sitten Disan ja Kleppan kanssa agilityssä.  Disasta taisi olla aika mukavaa päästä taas suorittamaan esteitä.  Se on kyllä sellainen herkkis, että omaan toimintaani pitää kiinnittää paljon huomiota.  Kleppastakin oli jännäää päästä porukkaan ja perinjuurin omituista oli se, ettei päässyt painimaan muiden kanssa.

Maanantaiaamuna anivarhain lähdettiin kohti Tallinnan lauttaa, melkein myöhästyttiin - kiitos Tarvontien siltatyömaiden, jotka olimme kokonaan unohtaneet.   Meidän piti syödä Tallinnassa, mutta kiitos reippaan buffetaamiaisen meillä ei olutkaan nälkä, joten nautimme sitten takaisintullessa laivassa buffetillallisen.

Tallinnan kaduilla on ihan kiva tallustella kiireettä

Hauskoja kellaripuoteja on useampia
Mikään ei muutu: mummot myyvät lapasia kesät, talvet
Jostain syystä pidän lasikaupoista

Ja mikä tuuri: ei oltu samaan aikaan paikalla kun Matti on!
 Loman tiistai ja keskiviikko meni ihan kotihommissa ja tutuissa lounaspaikoissa Lohjalla, taidettiin jopa kotonakin syödä jossain vaiheessa.

Helatorstaina sain lopultakin säkitettyä tallinpihan rumistuksena olleet säilöheinämuovit, niistä tulikin melkoinen määrä säkkejä.  Mikä ihme siinä on, ettei mitään voi tehdä tässä ja nyt, vaan pitää vaikeuttaa asioita? Tämäkin homma menisi vasemmalla kädellä, jos muovit laittaisi säkkiin silloin kun ne ottaa pois paalin ympäriltä.

Kunhan nuo saa pois, niin voi ehkä saada korjatun puomin ja auringonkukkapenkin
Tuollainen yksipäiväinen viikko on aika kiva, perjantaina pyörähdin ihan konttorilla ja lauantain ja sunnuntain saimme taas nauttia kylpytynnyristä ja hyvästä grilliruuasta.

Mikäpä se on ollessa, kun kevät on täällä!  Ehkäpä huomenna saan aikaiseksi valokuvata tuon ihanan, heleän vihreyden, mikä koivuissa on juuri nyt. 

Ei kommentteja: