sunnuntaina, tammikuuta 01, 2012

Sähköistä Uutta Vuotta 2012!

Uusi vuosi 2012 on edessä lähes kokonaan.  Joulu on takanapäin.  Joulunvietto jäi vähän lyhyeksi, kun tapaninpäivän aamuyönä riehunut myrsky vei sähköt.  Kohtalotovereita oli paljon, sähköt puuttuivat pahimmillaan yli 200 000 taloudelta Suomesta.

Aamukahvin kaipuu ajoi meidät ukkokullan kanssa tapaninaamuna kohti Lohjaa.  Tie oli poikki, sen yli oli kaatunut aikamoinen määrä tukkipuita, joten jouduimme kiertämään toista kautta.  Takaisin tullessa yritimme uudelleen, mutta toisestakin kohtaa oli tie poikki, joten taas jouduimme kiertämään.

Lohduttoman näköistä, myrskyvahingot olivat suuret

Siinä sitä on isännälle urakkaa välipäiviksi - meidän puimalan katto kärsi aika hyvin myrskystä
Tapaninpäiväksi suunniteltu yhteinen joulupäivällinen Katariinan perheen, muiden lastemme ja mummon sekä Laura-tädin kanssa jäi viettämättä sähköjen puuttuessa. Kävin illalla heittämässä Laura-tädin kotiin Lauttasaareen ja oli aika outoa ajella läpi täysin pimeän maiseman. Ensimmäiset sähkövalot näkyivät vasta Kehä 3 sillan alla.

Sähkökatko kestikin sitten Uuden Vuoden aattoon asti - 5½ päivää.  Siirsimme myös Uuden Vuoden aaton perinteistä juhlintaa viikolla eteenpäin, koska vesi oli ruskeaa, kylpytynnyriä ei olisi ehtinyt lämmittää ja ukkokulta vaikutti aika uupuneelta viikon touhujen jäljiltä.  Onneksi meillä on vain muutama hevonen, vesien nosto kaivosta ämpäripelillä ei ole ihan kevyttä touhua.

Molemmat jääkaapit ja molemmat pakastimet olivat täynnä sulanutta ja pilallista ruokaa - heitin 4 jätesäkillistä roskikseen.  Se tuntui hieman kurjalta, mutta onpahan nyt siistit jääkaapit ja pakastimet. 

Uuden Vuoden 2012 ensimmäinen päivä on varsin kaunis - pakkasta on lähes 10 astetta ja aurinko siivilöityy pakkasen nostaman sumun läpi kauniisti.

Pellolla on pakkasen nostama usvaa ja kuuraa

Ja Kleo, joka täyttää tässä kuuss 14 vuotta porskuttaa edelleen
Hyvää Uutta Vuotta 2012 kaikille!

Ei kommentteja: